mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Celje

FOTO: Čateški kajakaši osvojili štiri medalje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.05.2013 12:08

Na brežini reke Savinje ob kajakaškem centru na Špici v Celju je veliko število obiskovalcev spremljalo in bodrilo 124 tekmovalcev, kolikor se jih je zbralo na prvi tekmi za slovenski pokal na divjih vodah v letošnjem letu.

Organizator Kajak kanu klub Nivo iz Celja se je potrudil in odlično organiziral in izpeljal uvodno tekmo v slalomu za mlajše kategorije. Tekme se poleg vseh slovenskih klubov udeležilo tudi več kot petnajst tekmovalcev iz dveh hrvaških klubov, zato je bila konkurenca še toliko močnejša.

Čateški kajakaši so se tudi tokrat izkazali in kljub zelo močni konkurenci dosegli odlične rezultate.
Vid Oštrbenk je tako v kategoriji kanu enosed med mlajšimi dečki osvojil drugo mesto.

Prehitel ga je Bernart Jaka iz Tacna. Drugo mesto je ravno tako zasedel v kategoriji kajak mlajši dečki, kjer ga je prehitel domačin Domen Višnar. V isti kategoriji je bil Maj Oštrbenk petnajsti in Beno Kunst devetnajsti.

Med starejšimi deklicami v kajaku je bila Hana Kerin četrta. Med starejšimi dečki pa je bil Benjamin Golob šestnajsti. V kategoriji kanu dvosed pa sta Beno Kunst in Vid Oštrbenk osvojila srebrno medaljo. Lea Volk je med cicbankami osvojila bronasto medaljo.

»Današnja tekma je pokazala, da smo v zimskem času dobro delali. Ravno tako so naši člani veliko tehnike in moči dobili na novo urejeni slalom progi na reki Krki ob ŠRC Grič. Ta tekma v Celju je za mlajše kategorije tudi ena najtežjih, zato so ti uspehi še toliko bolj pomembni.

Domači tekmovalci imajo tu tudi nekaj prednosti, kar se je pokazalo tudi na tekmi. Veseli smo tud naših novih članov, ki jih je več kot deset in ki že pridno trenirajo, tako, da se nam za številčnost ni bati. Novi člani se bodo udeležili že naslednjih tekem.

V mesecu maju pa bomo zaredi večjega interesa organizirali dodaten tečaj veslanja za otroke od 7 do 12 let,« je po tekmi povedal Matjaž Avšič. Več informacij za tečaj veslanja dobite: 031 381 336, Boris

Naslednjo soboto mlade kajakaše čaka prva tekma za Slovenski pokal na mirnih vodah v Ankaranu.