900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Celje

FOTO: Celjani doma premagali Krko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2012 20:49

V dvorani Zlatorog v Celju sta se v 15. krogu 1.A NLB Leasing lige pomerila domača ekipa RK Celje Pivovarna Laško in novomeška Krka. Slavili so Celjani.

Celjani so se morali za deseto zmago v državnem prvenstvu zelo potruditi, saj jim je nasproti stala izredno motivirana in hkrati zelo "zdesetkana" ekipa Krke, ki je nastopila brez Cvikla, Grubarja, Erčulja in Finka. Domačini so slavili z rezultatom 26: 22 (12:13).

Čeprav je bila ekipa Celja nesporni favorit, pa so se morali za nov par točk pošteno namučiti, saj je ekipa Krke vodila cel prvi polčas, Celjani pa so preobrat naredili šele v 35. minuti, ko so z golom Razgorja povedli in prednost držali vse do konca tekme, v svojih vrstah pa so imeli poleg razpoloženega vratarja Lesjaka še Gašperja Marguča, ki je blestel s 7 zadetki, pri Krki pa je Papež v prvem polčasu celjsko mrežo zatresel 6-krat, skupno pa je dosegel 8 zadetkov, dva manj je prispeval še Miha Svetelšek.

Pomočnik trenerja RK Celje, Stanko Anderluh: Krka je danes igrala zelo dobro, mi pa danes nismo bili na nivoju. Odigrali smo slabše kot ponavadi, je pa tudi res, da je Krka nasprotnik, ki nam ne leži najbolj in vedno imamo težave z njimi; ali doma ali v gosteh. Poudarim lahko, da smo mi ustvarili razliko in prišli do zmage šele potem, ko je Razgor ukradel nekaj žog, Lesjak pa ubranil nekaj ključnih strelov.

Trener Krke, Slavko Ivezić: Tokrat smo odigrali zelo solidno tekmo, moram reči, da smo tudi v obrambi odigrali čvrsto, nekaj težav pa je bilo v napadu, saj smo tik pred tekmo ostali še brez krožnega napadalca Finka. Ne glede na to sem vesel nad prikazanim, upam, da je to za fatne neka potrditev dobrega dela. S takim pristopom, kakšen je bil današnji, je potrebno vztrajati tudi na drugih tekmah.

Do konca koledarskega leta tako moštvo Krke čakata še dve preizkušnji; v naslednjem krogu Krkaši doma gostijo Sevnico, nato pa še ekipo RK Cimos Koper.

RK Celje PL: Lesjak, Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 7, Janc, Razgor3, Toskić 3, Ranevski, Skube 4, Poteko 1, Skok, Zelenovič 3, Žabič, Mačkovšek 4, Lekai, Žvižej.

MRK KRKA: Vrbinc, Jurečič 1, Flajs 3, Leban, Lavrič, Didovič 1, Štangelj, Maričič, Irman 2, Svetelšek 6, Turk, Jakše, Orlič, Papež 8, Klobčar 1.

Izključitve: Celje 2 minuti, Krka 6 minut

Sedemmetrovke: Celje 7 (4) ; Krka: 4 (3)

Sodnika: Sok/ Lah (oba iz Ormoža)