materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

POR016321 Necenzurirano

Preiskava NPU naplavila staro znanko iz afere ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

\"Televizija je medij od katerega se ne bi želela ločiti Odkrito.si

Klara Eva Kukovičič: »Investicija v znanje je ...

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Šport Sevnica

FOTO: Celjani premočni za Sevničane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2012 14:50

V 14. krogu 1. rokometne lige so se rokometaši Sevnice pomerili z ekipo Celja Pivovarne Laško. Celjani so bili za Sevničane premočan in previsok nasprotnik.

(foto: Rokometni klub Sevnica)

Začetek tekme je pokazal, da so Celjani tekmo vzeli resno in da ne bodo ničesar prepustili naključju. Kmalu so povedli s štirimi zadetki prednosti, čeprav so se Sevničani v obrambi borili z vsemi močmi. V napadu so domači igralci s težavo prihajali do pozicij za strel mimo visoke in gibljive obrambe Celjanov. Z uspešnimi obrambami vratarja Bojana Božiča so vseeno držali korak z gosti in v 19. minuti je bil rezultat po golu Anžeta Nereda še vedno aktiven, 6:9. Do konca polčasa je nekaj uspešnih obramb zbral tudi gostujoči vratar Matevž Skok in na odmor so igralci odšli pri rezultatu 10:15.

V drugi polčas so gostje vstopili še bolj odločno in prednost hitro povišali na osem zadetkov. Domačini so počasi popuščali v obrambi, v napadu pa jih je ob lastnih napakah, v obup spravljal še vratar Skok. Zadnjih petnajst minut tekme so pri Celju v igro vstopili še nekateri igralci s klopi, ki so izkoristili ponujeno priložnost in z atraktivnimi zadetki višali prednost. Nekaj uspešnih obramb Roka Zaponška in trije atraktivni goli Alena Dražetiča so bili premalo, da bi Sevničani lahko držali korak z boljšimi Celjani, ki so na koncu zmagali z rezultatom 17:31.


Pri domačinih sta po štiri gole dosegla Anže Nered in Alen Dražetič. Pri gostih je bil petkrat uspešen Sebastjan Skube, štirikrat Gašper Marguč, v listo strelcev pa so se vpisali vsi razen vratarjev. Je pa zato Skok zabeležil štirinajst uspešnih obramb, pri Sevničanih pa Božič sedem in Zaponšek tri.

Sevničane že v soboto ob 19:30 uri čaka doma nova težka preizkušnja, ko v goste prihaja ekipa RK Cimos Koper.