Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Evropsko prvenstvo za mlajše mladince

Piše: AK Krka/M.D.

Čas objave:
08.07.2018 07:59

Na Evropsko prvenstvo za mlajše mladince, ki se sicer odvija vsako drugo leto, je letos organizirano v Gyor-ju, na Madžarskem, in sicer od od 4. do 8. julija.

P1200871.JPG

Predpisano normo za tekmovanje sta izpolnila tudi dva atleta AK Krka, Matevž Šuštaršič, v teku na 100m in 200m ter Anže Durjava, v metu kopja. Matevž se je po posvetu s trenerjem Andrejem Jeričkom odločil, da se odpove nastopu v teku na 100m in se pripravi zgolj na 200 metrsko razdaljo. Jeriček, ki je na tekmovanju spremljal Matežva, se nam je po tekmovanju oglasil in podal poročilo iz tekmovanja.

P1200866.JPG

Na zelo dobro organiziranem tekmovanju, je od novomeških atletov najprej nastopil Anže Durjava, ki je v zgodnjih popoldanskih urah v četrtek, 5.7.2018, nastopil v kvalifikacijah meta kopja. Po dveh neveljavnih, je v tretjem poizkusu izvedel uspešen met dolžine 57.25m, kar žal ni zadostovalo za preboj v naslednji krog tekmovanja in je zasedel končno 25. mesto.

P1200888.JPG

V petek zvečer, je v teku na 200m, pričel svoj nastop Matevž Šuštaršič. Tekmovalce je sicer motilo deževno vreme. Matevž ob bučni podpori navijačev, vključno z nekaterimi klubskimi kolegi, ki so si prišli ogledati njegov nastop v živo, le tem ni ostal dolžan. Nastopil je v najmočnejši kvalifikacijski skupini in takoj po nastopu je bilo videti, da osnovni cilj, uvrstiti se v polfinale evropskega prvenstva ne bo izpolnjen. Po zaključku pete (zadnje) kvalifikacijske skupine, pa se je izkazalo, da je bila prva skupina, v kateri je tekel Matevž, toliko hitrejša od ostalih, da je njegov kvalifikacijski rezultat 22.47s zadoščal za uvrstitev v polfinale. Tega smo spremljali danes, 7.7.2018 v dopoldanskih urah. Matevž je v polfinalu še nekoliko dodal in z rezultatom 22.40s, zasedel končno 21. mesto.

P1200664.JPG
Po tekmovanju je Matevž povedal: "V teku na 200m sem se v prvem teku uvrstil v polfinale, z rezultatom 22.47s. Z rezultatom nisem bil zadovoljen, kljub temu sem se uvrstil v polfinale, kar je bil cilj pred odhodom v Gyor. V polfinalu sem odtekel nekoliko bolje (22.40s). Veliko mi pomeni že to, da sem izpolnil dve normi za EP – v teku na 100 in 200m, uvrstitev v polfinale pa je bila še toliko slajša. Zahvalil bi se tudi staršem in vsem navijačem domačega kluba, ki so me prišli spodbujati na tekmovanje."

P1200840.JPG