sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Šport San Giovanni, Marignanu

FOTO: Gaj v samem vrhu med jahači

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 09:29

Mladi slovenski jahač Gaj Riossa iz Ribnice je spet poskrbel za vrhunske uvrstitve na mednarodnih turnirjih v preskakovanju zaprek v Italiji.

Na drugem v seriji dveh mednarodnih turnirjev kategorije CSI1*, CSI3* je Gaj Riossa minuli konec tedna tekmoval v t.i. ''Strong Tour'' kategoriji, kjer je bil s 14 leti daleč najmlajši tekmovalec med sicer povečini profesionalnimi jahači. Pod postavitve parkurjev se je podpisal Uliano Vezzani, ki je letos v Goteborgu postavljal finale svetovnega pokala, kar se je odražalo tudi v tehnično zahtevnih postavitvah na tokratnem turnirju.

Gaj Riossa se je v četrtek z brezhibnim jahanjem na konju Unaniem na 1.30 m visokih ovirah skupaj s petimi drugimi tekmovalci uvrstil v ožje tekmovanje oz. baraž. V tekmovanju na čas je potem le dvema jahačema, Gaju Riossi in švicarju Reverdinu, uspelo parkur zaključiti brez napak: ker je bil Gaj hitrejši, je zasluženo slavil.

Za slovensko himno na prizorišču je Gaj ponovno poskrbel v soboto, ko je prvič v mednarodni konkurenci nastopal na višini ovir 1.35 m. Tudi tokrat se je v baraž prebilo 6 tekmovalcev, Gaj pa je zopet brez napake in s prednostjo dveh sekund slavil pred italijanom Massimom Grossatom.


Dobre nastope je Gaj nadaljeval tudi v konkurenci mladih konj, kjer je s šestletno kobilo Cedieno vse parkurje preskakal brez ene same podrte zapreke in dvema zmagama iz prejšnjega tedna dodal še 6 in 8 mesto med profesionalnimi jahači.