1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Šport Novo mesto

FOTO: Gimnastičarke po dolgem času spet na tekmovanju

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2021 06:00

Po dolgem tekmovalnem premoru zaradi epidemije so se dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto zopet udeležila gimnastičnega tekmovanja.

Po tem, ko so v letu 2020 odpadla vsa večja tekmovanja in so se dekleta lahko udeležila le enega v poletnem času, je bilo tekmovanje, ki so ga izpeljali v
Gimnastičnem centru v Ljubljani, prvo v letu 2021. Na tekmovanju za Pokal Slovenije v ženski športni gimnastiki 2021 so tekmovale deklice mednarodne stopnje, Zmajčkovega festivala pa so se udeležile tekmovalke stopenjskega tekmovalnega sistema.

V mednarodni stopnji je v kategoriji starejših deklic Živa Tomažič med posameznicami osvojila odlično tretje mesto v mnogoboju, Melanie Cvelbar pa je bila peta. Živa se je izvrstno odrezala tudi na posameznih orodjih; na preskoku je osvojila prvo, na vrtalici drugo ter na parterju tretje mesto ter
tako skupno osvojila kar štiri odličja. V kategoriji kadetinj je na gredi tekmovala Larisa Može in osvojila četrto mesto. Prav tako na gredi je v kategoriji članic svojo vajo prikazala Lana Oberč in osvojila peto mesto. Na Zmajčkovem festivalu so deklice 2. stopnje ekipno osvojile četrto mesto (Ema, Sara R., Sara M., Luna, Galja), posamično pa je najlepše vaje prikazala Ema Lesjak in v kategoriji 2 stopnja do 9 let osvojila odlično drugo mesto.

Tudi v 3. stopnji so deklice ekipno osvojile četrto mesto (Maša, Neža, Vita, Nika, Klara). Prav tako četrta je bila posamično v kategoriji 3.stopnja do 10 let Maša Kastelic. Dekleta 5. stopnje so osvojie ekipno peto mesto (Tina, Tija, Ema). Posamično se je najbolje uvrstila Tina Ovniček, ki je zasedla šesto mesto.
V 7. stopnji so dekleta zopet stala na stopničkah. Ekipno so osvojile tretje mesto (Kaja, Ajda, Klara), posamično pa Kaja Podboj pometla s konkurenco in se zavihtela na prvo mesto.