srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

sveca Ekipa24.si

Slovenski šport v črnem! Umrl nekdanji ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

greenwood robson 12 Ekipa24.si

Kaj pa zdaj?! Veliki up Uniteda zakuhal velikanski...

Šport Novo mesto

FOTO: Gimnazijke potujejo na Ciper

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.03.2013 08:34

Košarkarska ekipa Gimnazije Novo mesto, ki jo sestavljajo kadetinje ŽKK Krka, jutri potuje na Svetovno šolsko prvenstvo, ki bo potekalo od 27. 3. do 5. 4. 2013 v Larnaki in Limasolu na Cipru.

Poleg novomeških košarkaric se bo svetovnega prvenstva v moški kategoriji udeležila še Gimnazija Šentvid. Na prvenstvu bo sodelovalo najboljših 24 šol ki zastopajo svojo državo v ženski in 24 v moški kategoriji. Sodelovale bodo tudi ekipe iz ZDA, Indije, Kitajske, Brazilije itd. Žreb novomeškim gimnazijkam ni bil ugoden, saj bodo v skupini C igrale proti Madžarkam, Slovakinjam in Bolgarkam, torej z ekipami, ki so v ženski košarki med najmočnejšimi v Evropi, poleg tega pa imajo še organizirane nacionalne košarkarske šole. Seveda pa končna uvrstitev za prvi nastop slovenske ženske šolske ekipe na svetovnem prvenstvu ni najpomembnejša, zagotovo pa se bodo košarkarice borile in pokazale vse kar znajo. Poleg tekmovanja bosta slovenski ekipi na Cipru predstavili še člansko Evropsko prvenstvo v košarki – Eurobasket 2013 in znamenitosti Slovenije. Gimnazijke so v ta namen same pripravile spot, ki ga bodo predvajale na predstavitvenem večeru.

Gimnazijo Novo mesto bodo zastopale: Manja Može, Kaja Galič, Ana Hrovat, Maruša Seničar, Živa Jerman, Zala Mavrič, Ema Leskovšek, Maruša Derlink, Katja Cesar, Barbara Povše in Saša Mikič.


Trener ekipe je Sašo Rebernik spremljevalec pa Ivan Maričič

Trener ekipe je Sašo Rebernik o poti na Ciper