profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

MAGAZIN-LJERKA BIZILJ-pl Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

leotta 2 Ekipa24.si

Noseča in zelo vroča: Oboževalci kar ne morejo ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Šport Los Angeles

FOTO: Guerrero premagal Berta

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.11.2012 11:42

Ameriški boksar mehiških korenin Robert Guerrero (31 zmag, 18 s KO, 1 poraz) je v sinočnjem dvoboju velterske kategorije po verziji WBC v Ontariu premagal rojaka Andrea Berta (28 zmag, 22 s KO, 2 poraza).

Guerrero je dvoboj dobil po soglasni sodniški odločitvi po 12 rundah, čeprav je Berta v prvi in drugi že spravil na tla s knock-downom.

Berto, ki je lani odvzel naslov svetovnega prvaka Ptujčanu Dejanu Zavcu, nato pa so mu dokazali zlorabo dopinga, je slabše začel dvoboj, nato pa se "pobral" in se začel boriti, kljub zaprtemu desnemu očesu zaradi poškodbe, ki jo je utrpel ob uvodnem naletu nasprotnika. Dvoboj je trajal vseh 12 rund, ki pa so jih vsi trije sodniki v Citizens Bank Business Arena v Ontariu s 116:110 odločili v korist Guerrera.

"Rekel sem Bertu, da ga bom premagal, torej sem moral držati besedo. A se je branil kot pravi šampion. Moral sem nekako prodreti njegovo obrambo in uspelo mi je. Nekaj udarcev mu je dobro uspelo, močan je, trdo je boksal, a imam čvrsto brado," je po dvoboju dejal Guerrero, ki se želi zdaj pomeriti s Floydom Mayweatherjem.

"Ni mi bilo jasno. Prebijal je mojo obrambo, me grabil in držal. Vsakič, ko sem se poskusil izviti iz klinča, me je sodnik opozarjal. Na koncu lahko rečem, da se je Robert dobro boril in je zmagal. Če se bo hotel še pomeriti z menoj, je dobrodošel," pa je po dvoboju dejal Berto, ki se je v ring vrnil po 14 mesecih odsotnosti.