Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Ruše

FOTO: GYM Novo mesto v Rušah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2012 12:50

Dekleta iz novomeškega gimnastičnega društva so se čeraj udeležila prvenstvene tekme v Rušah. Tekmovale so v štirih nivojih stopenjske gimnastike in se tudi tokrat zelo dobro odrezale.

Največje konkurentke našim tekmovalkam so bile gimnastičarke iz ljubljanskega društva GIB Šiška s katerimi so si razdelile prvi dve mesti v vseh stopnjah, tako ekipno kot posamično.

Tokrat so prve nastopile gimnastičarke 4. nivoja, ki so ekipno zasedle drugo mesto. Njihovo delo je bilo še nekoliko oteženo, saj sta kar dve dekleti nastopili s poškodbami.

Posamično se je najbolje med Novomeščankami odrezala Maja Zaman, ki je bila druga. Pija Kapš je bila četrta, Neva Kovač šesta in Anja Lukan pa deveta.

Dekleta 3. nivoja so bila ekipno zlata. Ekipni uspeh so dopolnile Sara Letić, ki je bila posamično prva, Maša Trampuš je bila tretja ter Klara Udovč, ki je bila peta.

V 2. nivoju so Novomeščanke nastopile z dvema ekipama. Ena se je uvrstila na drugo mesto, druga pa na peto mesto. Tjaša Guštin je domov odnesla zlato medaljo, Pia Primc in Loti Špes sta si delili četrto mesto, Lora Eržen pa je bila deseta.

Najmlajše tekmovalke dolenjskega društva so se kljub poznim popoldanskim uram dobro odrezale in ekipno zasedle drugo in četrto mesto.

Družina Guštin je danes bogatejša še za eno zlato medaljo, saj je Tjašina sestra Živa, prav tako zasedla prvo mesto med posameznicami. Lana Oberč je bila četrta, Nina Črtalič pa osma.

Sobotna tekma je bila zadnja pred državnim prvenstvom, ki bo čez dva tedna v Ljubljani. Dekleta so pokazala dobro pripravljenost in upamo, da bodo za to nagrajena tudi na najpomembnejši tekmi sezone.