Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Iz Celja praznih rok

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.09.2015 05:25

Novomeški rokometaši so po remiju z ekipo Maribora pred tednom dni tokrat gostovali pri aktualnih državnih prvakih, ekipi RK Celje Pivovarna Laško, in tekmo v dvorani Zlatorog izgubili z rezultatom 28:38 ( 14:19).

Celjska ekipa je z včerajšnjo zmago osvojila že 55. zaporedno zmago na vseh domačih tekmovanjih, Krkaši pa so doživeli drugi poraz v sezoni.

Tekma je bila izenačena le prvih deset minut, potem pa so Celjani izkoristili nezbranost Krkašev, ki so v prvem polčasu naredili 10 tehničnih napak, v drugem pa so jih dodali še šest, kar je bilo preveč, da bi ekipo Branka Tamšeta kakorkoli ogrozili. Ob polčasu je bil za Novomeščane rezultat še dokaj ugoden, saj so se kljub obrambam Lesjaka, ki jih je na celotni tekmi sicer zbral kar 23, uspeli zmanjšati zaostanek z osmih na pet zadetkov (19:14). Pivovarji so v drugem polčasu brez težav nadzirali prednost in jo počasi višali, ter tekmo dobili z desetimi goli razlike. Omeniti velja, da so Novomeščani v drugem polčasu zaradi poškodbe igrali brez Jerneja Papeža, ki je bil sicer najboljši strelec pri Krki, dosegel je pet zadetkov, pri gostiteljih pa je z enajstimi goli blestel Blaž Janc.

Krkaši bodo v naslednjem, 5. krogu, 3. oktobra, gostili trebanjski Trimo, Celjane pa čaka gostovanje v Sevnici.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Dobaj, Leben, Gajić, Blagotinšek 6, Ivić 5, Babarskas 1, Janc 11, Razgor 2, Poteko 1, Potočnik 2, Zarabec, Fižuleto 3, Dobelšek, Pešić, Kodrin 2, Mlakar 3, Žvižej 1 (1).


Krka: Brajer ( 2 obr.), Jeraj (13 obr.), Rašo 2, Jurečič 3, Lavrič 4, Didović 1, Okleščen 3, Bevec 1, Pršina, Rojc, Irman 2, Jakše, Kovačič 2, Papež 5 (2), Orlič 3, Adamčič 2, Klobčar.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (1), Krka 3 (2).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Krka 4 minute.