mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Nm

FOTO: Jerman in Prosenik na vrhu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.05.2013 07:35

Prvi vikend v maju takoj po praznikih se je na italijanskem dirkališču Adria International Raceway odvila prva dirka za prvenstvo Alpe Adria in Državno prvenstvo Slovenije. Odlično je nastopil tudi Dolenjec Janez Prosenik.

Dirke se je udeležil tudi Dolenjec Janez Prosenik AMD Trebnje, kateri vozi BMW RR1000. S svojo ekipo je motor pripravil odlično saj je že na prvi dirki dal vedeti, da se bo boril za najvišja mesta v prvenstvu Alpe Adria in v državnem prvenstvu.

Že na kvalifikacijah v razredu Superbike je Proseniku šlo odlično saj jih je zaključil na 4.mestu in to tik za vodilnimi. Med kvalifikacijami in dirko je ekipa le še malo nastavila vzmetenje in pripravila motor na »warm up« in na popoldansko dirko.

Dan dirke se je začel kislo saj je bilo zjutraj mokro in dežja si res nismo želeli vendar pa nam je dež samo malo ponagajal in na dirkah ni bilo nič dežja ampak samo sonce.

Dirka razreda Superbike se je začela in že takoj v začetku je povedel Marko Jerman (Suzuki GSXR 1000) za njim pa so se za drugo mesto borili Prosenik (BMW RR1000), Halbih (Kawasaki ZX 10), Meklau (Suzuki GSXR 1000).

Prosenik je takoj na začetku izgubil 4.mesto vendar pa se je iz kroga v krog približeval in dohiteval najhitrejše. 5 krogov do konca je napredoval do 3.mesta za 2.mesto pa mu je na koncu zmanjkal je še kakšen krog. Tako je dirko Prosenik zaključil na odličnem 3.mestu in takih rezultatov si ekipa želi še v naprej.

Vzporedno pa je potekalo tudi državno prvenstvo Slovenije, kjer pa je povedel Marko Jerman, pred Janezom Prosenikom in Bertom Camlekom.

Naslednja dirka bo na sporedu konec maja, kjer bo na Madžarskem dirkališču Pannonia ring potekala druga dirka za prvenstvo Alpe Adria.


REZULTATI ALPE ADRIA SUPERBIKE
1. Marko Jerman (Suzuki)
2. Andy Meklau (Suzuki)
3. Janez Prosenik (BMW)
DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE SUPERBIKE
1. Marko Jerman (Suzuki)
2. Janez Prosenik (BMW)
3. Berto Camlek (Yamaha)