900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Judoisti Bushida Vanessa, Lin in Jure bronasti

Piše: M.J.

Čas objave:
11.02.2018 21:44

V Zagrebu je minuli vikend potekalo veliko tekmovanje v judu. V konkurenci 517 nastopajočih iz 34 judo klubov je nastopilo tudi 5 tekmovalci novomeškega Bushida.

V starostni kategoriji U12, do 38 kgje odlično nastopil Lin Luzar. V petih dvobojih je moral premoč priznati le zmagovalcu Nikoli Hadži Veljkoviću. V borbi za 3. mesto šele po podaljšku premagal domačina Iva Dragojevića. Jure Došen Balkovec je v kategoriji do 42 kg ravno tako osvojil 3. mesto. V borbi za medaljo je premagala Delišimunoviča iz Judo kluba Sakura. V kategoriji 34 kg je nastopil Mihael Pejašinović, ki pa žel ni uspel premagati nasprotnika v prvem krogu ter tako ostal brez popravne borbe.

V starostni kategoriji U14, do 38 kg je Vanessa Gole najprej učinkovito z meti za ippon premagala Eleno Herceg in Marijo Marjanovič. V borbi za vstop v finale je po sumljivi sodniški odločitvi izgubila proti Niki Markulin iz Jastrebarskega, nato pa za 3. mesto premagala Nežo Mešiček iz Maribora.

V isti starostni kaegoriji je Miha Došen Balkovec v kategoriji do 42 kg premagal Matijo Huzjaka iz Pisarovine in osvojil 7. mesto.