mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Brežice

FOTO: Karate klub Brežice tudi letos med najboljšimi

Piše: KK Brežice

Čas objave:
27.12.2019 08:56

Po zaključku letošnje tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2019. Karate klub Brežice se je uvrstil na skupno 12.mesto med vsemi klubi v Sloveniji, kar jih uvršča med najuspešnejše klube v državi.

V Karate klubu Brežice vadba karateja danes poteka v 10 različnih skupinah. Telovadnico napolni do 90 članov. Trenerji in tekmovalci aktivno delujejo tako v športni Karate zvezi Slovenije kot tudi v okinavski stilski organizaciji IMGKA. V klubu se lahko pohvalijo z 10-člansko kadrovsko in organizacijsko zasedbo, ki tvori steber kluba. Po več kot štiridesetletni tradiciji ima klub zagotovljeno tudi uspešno prihodnost. Na prehojeno 4-desetletja dolgo pot so upravičeno ponosni, saj so gojili karate kot borilno veščino v najbolj plemenitem in miroljubnem duhu. Z varnim in vestnim delom kluba ter poudarkom na vzgoji vadečih v smislu redoljubnosti, poštenosti, spoštljivosti in nenasilja so pridobili tudi zaupanje staršev, ki so jim vsa ta leta zaupali svoje otroke v vzgojo in vadbo.

Trenerska ekipa kluba, ki skrbi za razvoj karateja v Brežicah
Trenerska ekipa kluba, ki skrbi za razvoj karateja v Brežicah
KK Brežice

V klubu imajo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V klubu vadijo tradicionalni Goju-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinave) in to na način, ki se na Okinavi (Japonska) trenira še danes. So prvi klub v Sloveniji, ki je pričel z vadbo okinavskega Goju-Ryu stila in njihovi tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Goju-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije.  So uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Goju-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinavi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 4. 6. 2010 od Ministrstva za šolstvo in šport za nedoločen čas pridobil »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«.  Klubski trenerji in vaditelji svoje znanje pridobivajo v okviru usposabljanj, ki jih organizira Karate zveza Slovenije. Vsak strokovni kader vsako leto opravi tudi ustrezni licenčni seminar s katerim pridobi letno licenco za poučevanje karateja.

Christian Kajtna ob prejemu diplome na Okinavi za opravljen izpit črnega pasu, 6.DAN
Christian Kajtna ob prejemu diplome na Okinavi za opravljen izpit črnega pasu, 6.DAN
KK Brežice

Trenerji in vadeči se udeležujejo tudi izobraževanj s področja Goju-Ryu karateja na Okinavi (Japonska), kjer se učijo in izpopolnjujejo svoje znanje na sedežu (Hombu dojo) I.M.G.K.A. (International Meibukan Goju- Ryu Karate Do Association), klub pa organizira tudi treninge in seminarje, na katere povabi učitelje iz Okinave in tako lahko vsi pridobijo delček originalnega znanja iz prve roke učiteljev. Naslednje takšno izobraževanje bo potekalo maja 2020 na evropskem srečanju IMGKA članov na Češkem kamor potuje večina trenerjev kluba.

V letu 2019 so se tekmovalci udeležili skupno 24 tekmovanj v Sloveniji in tujini. Sodelovali so na turnirjih, državnih prvenstvih, balkanskih, evropskih in svetovnih prvenstvih v okviru kluba in slovenske reprezentance. Skupaj so osvojili 67 kolajn, od tega 18 zlatih, 11 srebrnih in 38 bronastih. Na državnih pokalih in prvenstvih so osvojili skupaj 26 kolajn. V svojih vrstah imajo tudi člane otroške, kadetske in članske karate reprezentance: Tjaša Petković, Saša Petković, Luka Cicvarić (otroška reprezentanca), Saša Petković, Ela Petan, Ana Sever in Nastja Galič (kadetska in članska reprezentanca). V tem so vsi trenerji opravili licenčni seminar ter ena sodnica (Katja Bajs) licenčni seminar za sodnika.

6 kolajn za Karate klub Brežice
6 kolajn za Karate klub Brežice
KK Brežice

Na podlagi tekmovalnih uspehov so si naslednji člani priborili status vrhunskega športnika pri OKS-ZŠZ: DRŽAVNI RAZRED (Nastja Galič in Nika Omerzo) in MLADINSKI RAZRED (Ela Petan).  Vsi uspehi kluba so seveda dokaz dobrega dela vodstva kluba s predano ekipo trenerjev in seveda dobrega sodelovanja s starši. Tekmovalci se redno uvrščajo med dobitnike kolajn na državnih prvenstvih in pokalnih tekmovanjih, so pa tudi stalni člani slovenske reprezentance v vseh kategorijah (otroška, kadetska, mladinska, članska). Klub se redno uvršča v sam vrh skupnega seštevka klubov po točkovanju krovne organizacije – Karate zveze Slovenije.

Karate klub Brežice tudi letos med najboljšimi klubi
Karate klub Brežice tudi letos med najboljšimi klubi
KK Brežice


V klubu se držijo načela, da nikomur nič ne obljubijo ali podarijo, razen trdega dela, če želi skupaj z njimi na področju karateja nekaj doseči. Vsak si svoj uspeh zagotovi le z učenjem, vztrajnostjo in spoštljivostjo do borilne veščine.
Poudarjajo, da vadba karateja krepi telo in duha za lažje soočanje s težavami in izzivi sodobnega sveta. V Karate klubu Brežice so odprti za vsakogar, ki bi želel poizkusiti to borilno veščino. Vsakomur dajejo možnost – ob obvezi, da spoštuje red in tradicijo karateja.

Karate klub Brežice se zahvaljuje vsem staršem, sorodnikom, članom, trenerjem, donatorjem in sponzorjem, ki so kakorkoli prispevali v tem letu, da je njihovo delo obrodilo sadove, še posebej pa gre, kot dodajajo,  zahvala Občini Brežice, HESS, ELMONT, SIPRO ter ETRŠ Brežice, brez katerih ves ta uspeh ne bi mogli doseči.