zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Novo mesto

FOTO: Kolesarski klub Adria Mobil o letošnji sezoni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2016 15:09

Kolesarski klub Adria Mobil je danes predstavil novo ekipo, ekipo ki bo v rdeče-modro-belem dresu kolesarila v sezoni 2016.

Sestavljajo jo Jon Božič, Matej Drinovec, Jure Golčer, Kristjan Fajt, Gašper Katrašnik, Matej Mesojedec, Domen Novak, David in Gorazd Per, Radoslav Rogina. Ekipa je že bila na dirkah in letos se je odlično odrezala z zmago na dirki po Izoli in odlično na dirki po Istri.

»Izjemna je bila zlasti lanska sezona, ko je KK Adria Mobil nanizal izredne uspehe – člani kontinentalna ekipe so dosegli kar 29 zmag, osvojili 940 UCI točk ter s tem skupno 11. mesto na lestvici UCI Europe Tour. Odlično sezono so dopolnili tudi dečki in mladinci, ki so v svojih kategorijah nanizali zavidljivo število vrhunskih nastopov in ponovno dokazali, da je naš klub prava valilnica kolesarskih talentov. Če k tem dosežkom prištejemo še organizacijo številnih kolesarskih dogodkov – od Velike nagrade Adrie Mobil, dirke Po Sloveniji, maratona Po dolini reke Krke ter vseh ostalih enodnevnih dirk – potem lahko le zaključimo, da je za kolesarskim klubom ena najboljših sezon doslej. S temi rezultati pa je klub izdatno prispeval tako k ugledu slovenskega kolesarskega športa kot tudi k ugledu in prepoznavnosti vseh podjetij in blagovnih znamk, ki podpirajo Kolesarski klub Adria Mobil,« je ob začetku nove sezone opozorila tudi dolgoletna predsednica kluba, Mojca Novak, saj, kot pravi, »doseženi rezultati klub in vse, ki so vpeti v njegove aktivnosti, zavezujejo tudi za naprej.« In v novi sezoni 2016 ambicioznih ciljev ne bo zmanjkalo. KK Adria Mobil je v letošnji koledar tekmovanj zapisal 25 dirk po programu UCI, od tega jih bo 19 na tujem. Po pričakovanjih direktorja kluba, Bogdana Finka, poleg že tradicionalne mednarodne 23. dirke Po Sloveniji junija letos, ki za klub pomeni ne zgolj tekmovalni pač pa tudi organizacijski zalogaj, bo vrh Adriine sezone krojila še vrsta drugih kolesarskih prireditev, med katerimi bodo letos v ospredju tudi Dirka po Avstriji, med 3. in 10. julijem, Dirka na Češkem med 11. in 14. avgustom ter enodnevna dirka v Stockholmu na Švedskem, 11. septembra letos. V boju za letošnje UCI točke pa bodo nedvomno štele tudi vse dirke v Italiji, saj bo konkurenca huda in boj neizprosen.

Seveda ostaja v ospredju vprašanje, kako ponoviti uspehe iz lanske sezone ob dejstvu, da sta klub zapustila dva lanska Adriina favorita, Marko Kump in Primož Roglič, katera, mimogrede povedano, že potrjujeta svoj sloves v mednarodnem kolesarskem okolju. » Ne glede na to, da smo po lanski sezoni izgubili dva najboljša moža, smo letošnjo sezono vendarle začeli bolje, kot lansko. Seveda smo morali taktiko že na prvih dveh dirkah prilagoditi karakteristikam naših kolesarjev, kar se nam je obrestovalo. V ospredje prihajajo mladi, ki bodo morali počasi prevzeti vlogo liderjev. Zelo sem vesel zmage novinca v ekipi, Jureta Golčerja na dirki v Izoli, ki mu je uspelo po petih letih ponovno zmagati. V naši ekipi je res zmagovalno vzdušje,« odgovarja trener profesionalne ekipe Boštjan Mervar in hkrati že razkriva del svoje letošnje strategije, ki je že dala prve rezultate ob uvodnih dirkah v sezono 2016. Kako naprej, pa bodo pokazale dirke, ki so že v teku, in še bolje tiste, za katere se kondicija šele nabira in forma gradi. Ob ustrezni taktiki je za Adriine kolesarje v bistvu »meja le nebo«, so si bili enotni udeleženci javne predstavitve Kolesarskega kluba Adria Mobil na sedežu generalnega sponzorja v osrčju Dolenjske.

Avto Triglav s Fiatom že deset let uradni prevoznik Adriinih kolesarjev
Del spremljevalne ekipe v kolesarstvu so tudi vozila, ki morajo ustrezati ne samo dimenzijskim standardom, temveč se morajo izkazovati, kot ustrezno zmogljiv ter zanesljiv partner ekipe. Kolesarski klub Adria Mobil na tem področju že celo desetletje uspešno sodeluje s podjetjem Avto Triglav in vozili znamke Fiat. Med Fiatovimi modeli, ki bodo tudi letos skrbeli za varen in zanesljiv prevoz najboljše slovenske ekipe kolesarjev, bo tudi povsem novi Fiat Tipo. Nova limuzina, ki je nastala na osnovi Fiata 500X in Jeepa Renegade, bo s svojo prostornostjo zagotovila udobje spremljevalnemu osebju, Fiatovi motorji pa poskočnost in prožnost, ki bo omogočala sledenje, tako kolesarjem v glavnini, kot »ubežnikom«.

Že enajsto leto zapored pa nudijo kolesarjem KK Adrie Mobil varno zavetje in priročno servisno delavnico tudi Adrini avtodomi. Od letošnje sezone je to novi model polintegriranega avtodoma, sedem metrski lepotec serije Coral S 670 SL.

Rado Rogina
: »Od letošnje sezone osebno ponovno pričakujem kakšno zmago na za nas izjemno pomembnih dirkah po Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in drugod. Gre zagotovo za visoko zastavljene cilje, toda z nekaj sreče, so ti cilji tudi dosegljivi. Z letošnjo ekipo sicer malo težje bomo ponovili lanskoletne rezultate, toda, s timskim delom, z našo medsebojno povezanostjo, zagnanostjo in borbenostjo upam, da bomo, ne zgolj dovolj konkurenčni, pač pa tudi, da bomo več kot uspešno tudi nadaljevali sezono na način, kot smo jo že zastavili na samem začetku.«

Jure Golčer: »Ko se mi je ob koncu lanske sezone ponudila priložnost za prestop v KK Adria Mobil, nisem dolgo razmišljal. Ob koncu moje dolgoletne kariere sem namreč dobil novo motivacijo in obvezo po vrhunski pripravljenosti, saj spada klub zaradi organiziranosti in rezultatov zadnjih letih v sam vrh evropske kolesarske scene ter z vsem pogonom (mladinski program, organizacija dirk), tudi med največje športne institucije v državi. Letošnjo sezono smo v klubu pričakali dobro pripravljeni, kar potrjujejo tudi prvi rezultati. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da delujemo kot ekipa, v kateri vsak dobi priložnost. Tako se lahko uveljavijo tudi mlajši kolesarji. Zame osebno so cilji letošnje sezone težje etapne dirke, ki jih imamo na programu. Vrhunec za ekipo je kot vsako leto vsekakor dirka Po Sloveniji, zato bom naredil vse, da bom takrat resnično v pravi formi. Ker pa so sanje dovoljene, seveda sanjam tudi o olimpijskih igrah, ki bodo letos potekale avgusta v Rio de Janeiru, saj gre za kolesarsko dirko, ki je pisana na kožo kolesarjem mojega kova. Zato po tihem upam tudi na uvrstitev v slovensko kolesarsko reprezentanco.«

David Per: »Letošnjo sezono sem začel kar uspešno, trudil se bom, da tako tudi ostane! V lanski sezoni sem se uspel veliko naučiti od dobrih kolesarjev (Kump, Štimulak, Rogina in drugi). Upam, da bom to znanje znal uporabiti letos in da bom tudi dosegel še kakšen dober rezultat. V članski ekipi sem že tretje leto, zato se od mene to tudi pričakuje. Naredil bom vse, da bom upravičil pričakovanja kluba in samega sebe. Mislim, da smo kot ekipa tudi letos enako močni kot lani, čeprav sta odšla Kump in Roglič, Štimulak pa je zaključil svojo kolesarsko pot. Vsekakor pa moramo našo moč pokazati na drugačen način, kar zagotovo tudi bomo. Prepričan sem, da tudi letos rezultati ne bodo izostajali.«

Domen Novak
: »V letošnji sezoni predvsem pričakujem, da bom tudi sam čim bolje pomagal ekipi, da bom osvojil belo majico na dirki Po Sloveniji in se tudi čim višje uvrstil v skupnem seštevku. Moj glavni cilj letošnje sezone pa je reprezentančna dirka Tour de l´Avenir v Franciji za pokal narodov, ki bo potekala med 20. in 27. avgustom letos, če bom seveda uvrščen v reprezentanco. Upam, da se bom na to dirko dobro pripravil. Vsekakor smo kolesarji Adrie Mobil letos začeli sezono bolje kot lani. Želim si, da se približamo lanskim uspehom in, da jih celo izboljšamo. Vem, da bomo dali vsi vse od sebe!«

Aleš Kirn s predstavitve ekipe Kolesarskega kluba Adrie Mobil