Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Koprčani z odličnim drugim polčasom preprečili slavje Krki

Piše: R.P.J.

Čas objave:
23.09.2019 08:55

Rokometaši Krke so v 3. krogu lige NLB doma gostili ekipo RD Koper in pred domačim občinstvom povsem razočarali s svojo igro. Koprčani so bili tokrat boljši nasprotnik, tekma se je končala s 23:29 ( 14:10).

Varovanci trenerja Romana Zarabca so tekmo začeli dobro in se do 18. minute prvega dela še nekoliko tipali s Koprčani, ki pa so do polčasa naredili nekaj napak, kar so Krkaši znali izkoristiti in na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti ( 14:10). Igra Krkašev je na začetku drugega dela še obetala, saj so v 38. minuti vodili za pet golov ( 17:12), nato pa se je po besedah domačega trenerja Zarabca zgodil nerazumen padec v igri. Izbranci gostujočega trenerja Uroša Rapotca so z dobro obrambo in domiselnimi napadi zaostanek nadoknadili, vodstva pa do zadnjega sodniškega žvižga niso izpustili iz rok, ter se veselili tretje prvenstvene točke.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener Krke: » Čestitam Kopru za zmago. Menim, da smo danes premagali sami sebe, saj nam je v drugem delu padla volja in koncentracija. Znova smo naredili veliko tehničnih napak, po mojem mnenju pa so nerazumljivo odpovedali igralci, ki so nosilci igre. Vzroka ne vem, se bomo pa o tem pošteno pogovorili, saj mislim, da imajo idealne pogoje za delo, za trening in izvrševanje nalog. Kot sem že rekel, se bom s fanti pogovoril in gremo naprej«.

Uroš Rapotec, trener Kopra: » Priznam, da je bil prvi polčas povsem izpod mojih pričakovanj, smo pa zato drugi del, sploh pa zadnjih petnajst minut odigrali na nivoju. Vidi se, da fantje trenirajo dobro in konstantno in to se nam vrača. V drugem polčasu so se držali dogovora, dvignili agresivnost v obrambi, kar je na koncu zadostovalo za zmago«.

Andraž Kete, igralec Krke: » Prvi polčas smo odigrali dobro, prebijali obrambo gostov, igrali kombinatorno, v drugem polčasu pa je sledil velik padec v igri. Naredili smo preveč tehničnih napak in zgrešili stoodstotne priložnosti. Vemo, da smo mlada ekipa in ko so Koprčani obrnili tekmo v svoj prid, so jih ponesle emocije, mi pa se enostavno nismo znali pobrati. Kljub vsemu čestitam Koprčanom za zmago, ker so nas v bistvu v zadnjih petnajstih minutah tekme povsem nadigrali«.

Statistika:

MRK KRKA : Kukman 4(4), Kete 4, Jakše 4, Rašo 4, Avsec 2, Irman 2, Gorela , Pršina , Batagelj , Urbič, Plut, Matko, Klemenčič, Hvastija, Brajer, Windischer. Trener: Roman Zarabec

RD Koper: Sokolič 7, Krečič 7, Žagar 5, Guček 3, Makuc 2, Moljk 1, Marič 1, Dobaj 1, Breznikar 1, Avsec 1, Konjević, Dolenc, Planinc, Smolnik, Štaver, Stopar. Trener: Uroš Rapotec

Rokometaše Krke naslednja tekma čaka v soboto, 28. septembra, ko bodo gostovali pri aktualnih državnih prvakih RK Celje Pivovarna Laško.