Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Kraševci prevelik zalogaj za Trote

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2019 20:36

Troti so v soboto odigrali zadnjo domačo tekmo rednega dela 2. SKL in izgubili proti moštvu Mesarije Prunk iz Sežane, ki je v Športnem centru Livada slavilo z izidom 78:65.

Strelci za Trote: Mežan 15 (5 skokov), Krivec 13, Mervar 12, Vidrih, Verbič in Gorenc po 6, Derlink 4 (5 skokov), Brežnjak 3, Šteblaj, Lopatič.

Troti_-_Mesarija_Prunk_2019_2.jpg
Tekma Troti - Mesarija Prunk
Foto: KK Troti

Sežanci so kljub zmagi ostali prikovani na drugo mesto, ki jim v četrtfinalu ter polfinalu (če se tja prebijejo) prinaša prednost domačega terena. Na drugi strani pa so Troti izgubili enajstič v sezoni,
odločitev ali se bodo v drugem delu borili za napredovanje ali obstanek v drugoligaški druščini pa bo padla v zadnjem krogu.

Novomeščani so tekmo vnovič odigrali brez poškodovanih "prvokategornikov" Črt Ristić Rile in Domen Janc. Favorizirani gostje so bili z izjemno uvodnih minut ves čas v prednosti, največ so vodili sredi tretje četrtine, ko je na semaforju kazalo +23 za ekipo iz Sežane. V tem delu tekme je peto osebno napako prejel kapetan Krivec, kar je še dodatno zmanjšalo možnosti za presenečenje. Troti pa se niso kar tako predali. Borbeni David Mervar je izsilil nešportno osebno napako Luke Dimca, ki je moral zaradi negodovanja zapustiti parket rumene trdnjave, s tem pa vrnil upanje za preobrat. Rumeni so pred zadnjimi desetimi minutami zaostajali za
14.

Troti_-_Mesarija_Prunk_2019_1.jpg
Tekma Troti - Mesarija Prunk
Foto: KK Troti

Zadnjo četrtino so domači odprli s tremi trojkami, svoje je dodal tudi David Mervar, ki je s svojo dvanajsto točko Trote pripeljal zgolj na -6. Igro sta medtem zapustila še Verbič (peta osebna napaka) in Mežan (poškodba), Novomeščanom pa je zmanjkalo moči pa tudi nekoliko športne sreče, da bi rezultat obrnili v svojo korist. Kraševci so izkoristili izkušnje in znanje ter tekmo zasluženo dobili.

V domačem taboru je bil s 15 točkami najučinkovitejši Martin Mežan, dve manj je dosegel kapetan Krivec, osebni rekord v dresu Trotov je z 12 točkami postavil David Mervar.

Redni del 2. SKL se bo zaključil konec tega tedna. Troti bodo v soboto gostovali pri vodilni ekipi Košarkarski klub Podčetrtek, ki si je tekmo pred koncem že priigrala najboljše izhodišče pred končnico. Rumeni bodo storili vse, da presenetijo renomiranega nasprotnika, hkrati pa budno spremljali rezultate nekaterih preostalih tekem 22. kola.