Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

Foto: Krka - Jeruzalem Ormož 32:32

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2012 21:31

Rokometaši novomeške Krke in ormoškega Jeruzalema so se v 14. krogu 1. NLB Leasing lige razšli z neodločenim izidom 32:32 (17:18).

Novomeški rokometaši so bili pred današnjim dvobojem absolutni favoriti, načrte pa so jim preprečili Ormožani, ki se po domačem zmagoslavju nad Sevničani iz dolenjske prestolnice vračajo z nenadejano točko.

V prvem polčasu se je na novomeškem parketu odvijal izenačen boj, v drugem pa je sprva bolje kazalo Ormožanom, ki so v 42. minuti povedli s 25:22. Izbranci domačega stratega Slavka Iveziča so v nadaljevanju vendarle strnili svoje vrste in si v 54. minuti priigrali dva gola prednosti (31:29).

Kazalo je na domačo zmago, a gostujoča zasedba se s tem ni strinjala. Jeruzalem je po golih Anžeta Kljajiča in Siniše Radujkovića v 57. minuti izenačila na 31:31. V dramatični končnici je domači ostrostrelec Jernej Papež svoje soigralce popeljal do vodstva z 32:31, v izdihljajih tekme pa je gol za izenačenje dosegel Mesarič.

V domači ekipi je Papež dosegel deset golov, v gostujoči pa je blestel Bojan Čudič s 15 zadetki, od tega je kar osem golov vpisal po izvajanju sedemmetrovk.

Novomeška ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri Celju Pivovarni Laško, ormoški Jeruzalem pa bo na domačem igrišču gostil velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 8. decembra.