bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krka porazila tudi vodilno ekipo Lige ABA

Piše: KK Krka

Čas objave:
12.01.2020 07:17

Košarkarji Krke,,so v 15. krogu Lige ABA, doma premagali vodilno moštvo lige, Budućnost iz Podgorice, s 73:72 (12:18, 23:18, 21:18, 17:18).

1101 Krka Buducnost 03.jpg
Krka - Budućnost
Foto: KK Krka

Liga ABA, 15. krog, 11.1.
Krka – Budućnost 73:72 (12:18, 23:18, 21:18, 17:18)
Krka: Cosey 21, Jones 6, Đapa 1, Balažić 8, Jošilo 14, Ramljak 16, Lapornik 7.
Krkaši, ki so tekmo odigrali brez poškodovanega Paola Marinellija, so začeli v peterki Glenn Cosey, Luka Lapornik, Marko Jošilo, Ivan Ramljak in Dalibor Đapa. Po dobrih treh minutah so gostje vodili že z 8:1 in Krkin trener Vladimir Anzulović je vzel minuto odmora. Po njej so Krkaši začeli igrati bolje tako v obrambi kot v napadu in ob koncu 8. minute so se gostom približali na dve točki zaostanka (12:14). Prvo minuto odmora je vzel tudi gostujoči trener Mijović, gostje pa so do konca prve četrtine dosegli še štiri točke in po desetih minutah vodili z 18:12. Gostje so zadeli prvi v drugi četrtini potem pa so Krkaši z delnim izidom 12:2 sredi 16. minute povedli s 26:22. Krkaši so imeli dvakrat šest točk prednosti (30:24 in 35:29), gostje pa so po sedmih zaporednih točkah ob polčasu vodili s 36:35.

1101 Krka Buducnost 00.jpg
Krka - Budućnost
Foto: KK Krka

V prvih štirih minutah drugega polčasa sta se moštvi menjavali v vodstvu, potem pa so gostje sredi 25. minute s trojko Kilpatricka povedli z 48:44. Krkaši so vzeli minuto odmora, po njej pa so Krkaši z delnim izidom 7:2 ponovno prešli v vodstvo in sredi 28. minute so minuto odmora vzeli tudi gosti. Krkaši so nadaljevali z odlično igro in po 30 minutah vodili s 56-54. Po trojkah Lapornika in Jošila so na začetku 33. minute Krkaši povedli z 62:57 in sledila je nova minuta odmora gostov. Po njej so gostje s petimi zaporednimi točkami Kilpatricka izenačili na 62:62, zato je drugo minuto odmora v drugem polčasu vzel tudi Anzulović. Dve minuti pred koncem je bilo izenačeno na 68, minuto in pol pa na 70. Minuto pred koncem je Martin zadel prosti met za vodstvo gostov z 71:70, Krkaši pa so zapravili napad. Tudi gostje so zapravili napad, a so prišli do skoka po katerem je bil Cobbs le enkrat uspešen s črte prostih metov. Krkašem je ostalo 14 sekund, Cosey pa je dve sekundi in pol pred koncem iz »step backa« zadel trojko za 73:72. Gostom je ostal zadnji napad, Martin je zgrešil in Krkaši so prišli do nove velike zmage.

Krkaši imajo v ABA ligi šest zmag in devet porazov, v prihodnjem krogu pa bodo v nedeljo, 19. 1., gostovali pri Primorski. Že v ponedeljek, 13. 1., pa jih čaka gostujoča tekma SKL pri Heliosu.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Glenn Cosey 21
Največ skokov: Ivan Ramljak 7
Največ asistenc: Glenn Cosey in Muhamed Pašalić 5
Največ pridobljenih žog: Ivan Ramljak 4
Najkoristnejša igralca (indeks učinkovitosti): Glenn Cosey in Ivan Ramljak 21

1101 Krka Buducnost.jpg
Krka - Budućnost
Foto: KK Krka


Izjavi po tekmi:
Vladimir Anzulović, trener Krke:
„Čestitke obema moštvoma, mislim, da smo bili priča kakovostni tekmi, polni preobratov. Mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali, saj smo delali točno tisto, za kar smo se pred tekmo dogovorili. Dobro smo se pripravili, za kar gredo velike zasluge tudi našemu pomočniku Damjanoviću, a današnja zmaga je zmaga celotnega moštva. Ne želim izpostavljati kateregakoli igralca. Če bomo nadaljevali s tako igro in delom na treningih, bomo prišli do želenega cilja."

Petar Mijović, trener Budućnost VOLI:
„V Novem mestu je bilo vedno težko igrati in favorizirana moštva na papirju so imela vedno veliko težav. Tekma je bila težka, odločala je ena žoga. Na koncu smo imeli dober položaj, saj smo dobro izvedli napad, vendar nismo zadeli čistega »zicerja«. Mogoče si nismo niti zaslužili zmage, če gledamo, v kakšnem ambientu smo se pripravljali na tekmo v zadnjih šestih, sedmih dneh. Mislim, da ima moje moštvo še vedno kakovost, da izpolni cilje, ki so zastavljeni. Še vedno ima možnost, da se bori za visoko uvrstitev. Kar se mene tiče, bom seveda po vrnitvi v Podgorico predočil ljudem, ki so mi ta posel zaupali, moja stališča in odločitev. Tudi ta tekma je bila kot večina, ki sem jih vodil, na eno žogo, tako proti na papirju slabšim kot proti veliko kakovostnejšim moštvom. Mislim, da bi jo lahko v določenih trenutkih privedli v mirne vode. To nam ni uspelo, saj nismo uspeli po dobrih napadih kontinuirano tudi dobro braniti Krkine napade. Čestitke Krki za zmago in jim želim srečo v nadaljevanju prvenstva."

Zajec Vinko je na tekmi zabaval mlade, podelil pa je kar nekaj majic in rutic s klubskim grbom. Podarili so tudi 60 klubskih koledarjev, ki bodo po novem krasili domove njihovih podpornikov.