Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Skupina Gadi Njena.si

Slovenska glasbenika osvojila Triglav

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krka zapravila zmago

Piše: MRK KRKA/R.P.J.

Čas objave:
22.10.2018 20:41

Rokometaši Krke so po treh zaporednih zmagah v državnem prvenstvu minuli konec tedna s 24:26 (13:16) klonili proti Škofjeločanom.

7.krog_nlb_mrkkrka-urbanscape_loka-7829.jpg
Rokometaši novomeške Krke so gostili ekipo RD Urbanscape Loka
MRK KRKA

Novomeščani so tekmo začeli medlo in prvi zadetek dosegli šele v 7. minuti, medtem ko so gostje začeli bolj podjetno, v osmi minuti so vodili s 5:2, a so jih Krkaši hitro ujeli. Sredi polčasa je Loka z delnim izidom 4:0 spet pobegnila, a znova zapravila vodstvo, Krka je od 6:11 v 24. minuti prišla do 11:12. Krkaši so že v prvem delu naredili številne tehnične napake, kar so varovanci trenerja Roberta Beguša dobro izkoristili.

7.krog_nlb_mrkkrka-urbanscape_loka-7803.jpg
Tudi rokometaši Krke so pokazali borbeno igro
MRK KRKA

Sledili so novi trije zaporedni goli gostujoče zasedbe, razliko pa je do velikega odmora znala zadržati (16:13).Tako kot v prvem polčasu je znala domača ekipa tudi na začetku drugega primanjkljaj v golih nadoknaditi. Od 14:18 je prišla do 17:18 in Robert Beguš je skušal svoje igralce predramiti z minuto odmora.Ta jim pretirano ni pomagala, v 50. minuti sta bili ekipi rezultatsko povsem skupaj (22:22). Dva gola Alena Šibanca sta goste spet postavila v boljši položaj. Čeprav so Krkaši v 56. minuti še približali na gol zaostanka, je Matija Vrbinc v naslednji minuti Škofjeločane spet popeljal do dveh golov prednosti, ta pa sta bila dovolj za nov par točk.

7.krog_nlb_mrkkrka-urbanscape_loka-7777.jpg
Borbenost na igrišču
MRK KRKA

Krko tekma osmega kroga čaka po reprezentančnem odmoru v soboto, 3. novembra, ko bodo v domači dvorani gostili ekipo MRD Dobova.
Izjave po tekmi:
Luka Florjančič, MRK KRKA: » Žal nam je za poraz, saj se nam poznajo odsotni igralci. Že od samega začetka lige imamo težave s poškodbami in nikakor ne moremo sestaviti kompletne ekipe. Tekmo smo izgubili tudi zaradi številnih tehničnih napak, ki smo jih v zadnjih dveh kolih sicer uspeli zmanjšati. Imamo štirinajst dni časa, da te napake popolnoma odpravimo in da se vrnejo poškodovani igralci. Verjamem, da bomo v tem času še naprej dobro trenirali in to potem prenesli tudi na tekme«.
Matija Vrbinc, RD Loka: » Te tekme v Novem mestu so vedno zelo zanimive, saj obe ekipi igrata zelo podoben rokomet in vedno odločajo malenkosti. Mogoče smo imeli tokrat malo več želje in zbranosti v ključnih trenutkih, ampak je tudi Krka dobro igrala in lahko rečem, da je bila kar težka tekma«.
Statistika:
MRK Krka: L. Rašo 6, Bevec, Didovič 2, Pršina 6, Tomić, Irman 1, Jakše, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 3 (1), Kukman, Windischer, Matko, Imperl, Florjančič 6.

7.krog_nlb_mrkkrka-urbanscape_loka-7860.jpg
7. krog NLB lige
MRK KRKA

RD Urbanscape Loka: Vrbinc 3, Šibanc 2 (1), Gartner, Dolenc, Krivic, Jamnik 5 (1), Juričan, Pipp, Bergant 6, Jesenko 4, Bogdanič-Jenko 4, Pogačar, Plestenjak, Klemenčič 2, Dobaj, Marinović.
Sedemmetrovke: Krka 2 (1), Urbanscape Loka 3 (2).
Izključitve: Krka /, Urbanscape Loka 2 minuti.
Rdeči karton: /.

7.krog_nlb_mrkkrka-urbanscape_loka-7768.jpg
Na koncu so slavili gostje
MRK KRKA