Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši doma izgubili proti Mariborčanom

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2018 12:05

Odbojkarji Maribora so v 12. krogu 1. DOL za moške v Novem mestu premagali domačo Krko s 3:0 (19, 14, 18).

* Dvorana Marof, sodnika: Perčič (Kamnik), Zajec (Ljubljana).
* Krka: Ožbalt, Vrhovšek 9, Kosmina 10, Borin, U. Erpič, G. Erpič 2, Kafol, Pucelj, Bregar, Lindič, Klobčar, Renko 1, Turk 2, Dimič.
* Maribor: Crnjanski 16, Plesec 12, Planinšič, Mulec 5, Detela 5, Mejal, Križman, Uremovič 6, Virtič 1, Vrabl, Herman.

Čeprav je domači trener Jože Časar nekoliko spremenil igralne položaje nekaterim igralcem, tako se je Miha Bregar vrnil na mesto srednjega blokerja, na mestu korektorja pa je zaigral Ivan Vrhovšek, pa s tem ni prekinil črne serije. Mariborčani, ki so zabeležili že šesto zaporedno zmago, so bili preprosto premočni, ves čas igre so držali vse niti v svojih rokah, njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku ogrožena. Njihov sprejem je deloval odlično, Miomir Crnjanski je bil razpoložen v napadu, zelo dobro sta delovala tudi blokerja.



Gledalci v dvorani so lahko hitro uvideli, kaj bo doletelo novomeške odbojkarji. Gosti iz štajerske prestolnice so takoj pritisnili s servisi in prišli do vodstva s 13:4, nato pa nekoliko stopili s plina. A že na začetku drugega niza so bili spet v zanesljivi prednosti, v napadu domačih so se namreč vrstile napake. Po asu Filipa Uremovića so gostje vodili že z 20:13, do konca pa Dolenjcem dovolili vsega še eno točko.

V tretjem nizu je pri domačih namesto nerazpoloženega Valentina Turka na mestu sprejemalca priložnost dobil David Renko. Na začetku niza so domači še uspeli držati korak s tekmecem, nato pa so vajeti prevzeli Crnjanski, Jernej Detela in preostali Mariborčani. Nekoliko močneje so pritisnili s servisom, kar je domačim takoj povzročile težave na sprejemu. Gosti so pobegnili na varno prednost šestih točk, bilo je 12:18, to pa je bilo dovolj, da so niz varno pripeljali do konca.

Krka bo v naslednjem krogu gostila Hoče, Maribor pa Salonit Anhovo.