reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši izhoda iz rezultatske krize nikakor ne najdejo

Piše: R. P. J.

Čas objave:
02.12.2018 09:10

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 12. kolu Lige NLB na gostovanju v Ribnici klonili s 35:34 (19:18).

Ljubitelji rokometa, ki so se v velikem številu zbrali v ŠC Ribnica, so lahko v derbiju kroga spremljali izredno zanimivo srečanje. Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi, čeprav so varovanci trenerja Mirka Skoka dobro začeli in povedli s 5:1, a so jih domačini hitro ujeli in v 15. minuti z golom Uroša Knavsa prvič na tekmi povedli (11:10). Zatem je sledilo obdobje izenačene predstave, v kateri ne enim ne drugim ni uspelo pobegniti za več kot dva zadetka.

nlbliga_rdrikoribnica_mrkkrka-6038.jpg
Ribničani so v zadnjih minutah tekme prednost še povečali
R. P. J.

Drugi polčas je bil domala preslikava prvega dela, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, v 54. minuti pa je gostiteljem po golu Knavsa le uspelo pobegniti za dva gola (31:29). Ribničani so v zadnjih minutah tekme prednost še povečali, a so Novomeščani uspeli zaostanek zmanjšati, za kakršenkoli preobrat pa jim je na koncu žal zmanjkalo časa.

nlbliga_rdrikoribnica_mrkkrka-6032.jpg
Za kakršenkoli preobrat je novomeščanom na koncu žal zmanjkalo časa
R. P. J.

Pri Ribničanih sta s sedmimi zadetki prednjačila Knavs in Tilen Strmljan, pri Novomeščanih pa je Jernej Papež v statistiko vpisal 15 zadetkov.
Izjave po tekmi:
Jan Pucelj, RD Riko Ribnica: "Tekma je bila zelo zanimiva. Vedeli smo, da je Krka izredno dobro vodena ekipa z zelo dobrimi igralci. Skozi teden smo se pripravljali na Jerneja Papeža a nam je tudi danes vseeno delal veliko težav. Mislim, da smo malce padli v formi, ampak točke so ostale v domači dvorani in sedaj gremo tekmo po tekmo naprej."

David Didovič, MRK Krka: »Mislim, da je bila tekma izredno izenačena. Mi smo danes izredno dobro odigrali v napadu, Ribnici smo dali veliko golov. Morda je bila naša napaka to, da smo že v prvem polčasu izgubili preveliko število žog v napadu, kar so gostitelji kaznovali s hitrimi protinapadi. Po drugi strani pa mislim, da smo bili premalo agresivni v obrambi in ne glede na vse, bi moral biti pristop v obrambi veliko boljši."