Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši povsem nadigrali Grosupeljčane

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2021 11:25

V novomeški dvorani Marof je bil odigran 12. krog v 1. B DRL, kjer so rokometaši MRK KRKA gostili ekipo Rokometnega kluba Grosuplje. Novomeščani so pred lepim številom obiskovalcev pokazali premoč v vseh prvinah rokometne igre in goste iz Grosupljega premagali z rezultatom 33:16 (18:8) ter niz neporaženosti podaljšali na osem zmag.

V včerajšnjem obračunu je smetano pobrala izbrana vrsta trenerja Mirka Skoka, ki s kadrovsko podhranjeno ekipo Grosuplja ni imela težav. Novomeščani so veljali za izrazitega favorita, zmago pa so zakoličili že v prvem delu srečanja, ki je bil povsem na strani Krke, saj je na velik odmor odšla s prednostjo desetih zadetkov( 18:8). Gostje, ki so sicer skušali zaostanek omiliti, razpoloženim Novomeščanom niso mogli slediti, saj so prednost le še oplemenitili in tako na najlepši možen način- z zmago in dvema točkama naredili uverturo v sredino tekmo 1/16 finala pokala z Ormožani. Trener Mirko Skoko je imel tokrat zelo razpoložene strelce. Devet zadetkov je vknjižil Marko Majstorovič, z dvanajstimi obrambami pa se je v vratih izkazal še Žan Rauh.


Marko Majstorovič, igralec MRK KRKA: “Tekmo smo varno pripeljali do konca tako, kot smo se tudi dogovorili, z veliko razliko. Vzrok za tako dober rezultat je bila obramba, kar je trener od nas tudi pričakoval. V napadu smo prihajali do lahkih zadetkov, kar je tudi nagrada za dobro obrambo. Osvojili smo dve točki, sedaj pa naprej, tekmo po tekmo do zastavljenega cilja”.

Andraž Podvršič, trener Grosuplja: “Za nas je bila to tretja tekma v tednu dni in ni nam jo bilo potrebno zmagati. V ekipi imamo določene poškodba, kar se nam je poznalo tudi na bekovski liniji, bilo je preveč zapravljenih zicerjev. Krki čestitam za pošteno zmago”.


Statistika:
MRK KRKA: Rauh (12 obramb), Nosan (2 obrambi), Brajer, Bradeško 1, Avsec 5, Majstorović 9 (1), Grojzdek 2, Ernestl 2 (2), Knavs 4, Klemenčič 2, Rašo, Lončar 3, Kukman 2 (2), Windischer, Udovč, Matko 3,

ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE: Magdalenič (4 obrambe), Stare, Zakošek, Vencelj (10 obramb), Kitak, Kitak, Rede, Jakše 2 (1), Pršina 1, Pišek, Miljuš, Plut 4, Slemenjak, Harbaš, Pavli, Verbič, Majzelj, Zafran, Demšar, Lukan 3, Zakotnik, Šuntner 1, Butara 1, Sivka 4 (3),
Sedemmetrovke: MRK KRKA 6 (5), ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE 4 (4)
Izključitve: MRK KRKA 12 minut, ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE 8 minut

Rokometaše Krke že v sredo, 15. decembra čaka pokalna tekma z Ormožani, naslednjo nedeljo, 19. decembra pa bodo Novomeščani odigrali zadnjo tekmo v letošnjem letu, v dvorano Marof prihaja ekipa iz Sevnice.