golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

Tatjana Mihelj Odkrito.si

Za koga boste navijali na MMS? To so letošnji ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši povsem nadigrali Grosupeljčane

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2021 11:25

V novomeški dvorani Marof je bil odigran 12. krog v 1. B DRL, kjer so rokometaši MRK KRKA gostili ekipo Rokometnega kluba Grosuplje. Novomeščani so pred lepim številom obiskovalcev pokazali premoč v vseh prvinah rokometne igre in goste iz Grosupljega premagali z rezultatom 33:16 (18:8) ter niz neporaženosti podaljšali na osem zmag.

V včerajšnjem obračunu je smetano pobrala izbrana vrsta trenerja Mirka Skoka, ki s kadrovsko podhranjeno ekipo Grosuplja ni imela težav. Novomeščani so veljali za izrazitega favorita, zmago pa so zakoličili že v prvem delu srečanja, ki je bil povsem na strani Krke, saj je na velik odmor odšla s prednostjo desetih zadetkov( 18:8). Gostje, ki so sicer skušali zaostanek omiliti, razpoloženim Novomeščanom niso mogli slediti, saj so prednost le še oplemenitili in tako na najlepši možen način- z zmago in dvema točkama naredili uverturo v sredino tekmo 1/16 finala pokala z Ormožani. Trener Mirko Skoko je imel tokrat zelo razpoložene strelce. Devet zadetkov je vknjižil Marko Majstorovič, z dvanajstimi obrambami pa se je v vratih izkazal še Žan Rauh.


Marko Majstorovič, igralec MRK KRKA: “Tekmo smo varno pripeljali do konca tako, kot smo se tudi dogovorili, z veliko razliko. Vzrok za tako dober rezultat je bila obramba, kar je trener od nas tudi pričakoval. V napadu smo prihajali do lahkih zadetkov, kar je tudi nagrada za dobro obrambo. Osvojili smo dve točki, sedaj pa naprej, tekmo po tekmo do zastavljenega cilja”.

Andraž Podvršič, trener Grosuplja: “Za nas je bila to tretja tekma v tednu dni in ni nam jo bilo potrebno zmagati. V ekipi imamo določene poškodba, kar se nam je poznalo tudi na bekovski liniji, bilo je preveč zapravljenih zicerjev. Krki čestitam za pošteno zmago”.


Statistika:
MRK KRKA: Rauh (12 obramb), Nosan (2 obrambi), Brajer, Bradeško 1, Avsec 5, Majstorović 9 (1), Grojzdek 2, Ernestl 2 (2), Knavs 4, Klemenčič 2, Rašo, Lončar 3, Kukman 2 (2), Windischer, Udovč, Matko 3,

ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE: Magdalenič (4 obrambe), Stare, Zakošek, Vencelj (10 obramb), Kitak, Kitak, Rede, Jakše 2 (1), Pršina 1, Pišek, Miljuš, Plut 4, Slemenjak, Harbaš, Pavli, Verbič, Majzelj, Zafran, Demšar, Lukan 3, Zakotnik, Šuntner 1, Butara 1, Sivka 4 (3),
Sedemmetrovke: MRK KRKA 6 (5), ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE 4 (4)
Izključitve: MRK KRKA 12 minut, ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE 8 minut

Rokometaše Krke že v sredo, 15. decembra čaka pokalna tekma z Ormožani, naslednjo nedeljo, 19. decembra pa bodo Novomeščani odigrali zadnjo tekmo v letošnjem letu, v dvorano Marof prihaja ekipa iz Sevnice.