hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Stična/Novo mesto

FOTO: Krkaši pri Svišu le remizirali

Piše: MRK KRKA/R.P.J.

Čas objave:
31.03.2019 09:52

Rokometaši Krke so včeraj odigrali prvo tekme končnice v ligi za obstanek, kjer so gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi Sviša in iztržili neodločen rezultat. Tekma se je končala z rezultatom 27:27 ( 12:11). Dvorana OŠ Stična je bila sinoči prizorišče prve tekme, ki jo je korektno odvodil trener Robert Cvikl, malce grenkega priokusa pa gre pripisati igralcem, ki so komajda izvlekli točko.

IMG_0548.JPG
Rokometaše Krke je vodil Robert Cvikl
Foto: MRK Krka

Kot je že pred srečanjem povedal Cvikl, so na tekmi več minutaže dobili igralci, ki v rednem delu prvenstva niso bili veliko v kadru in vnesli v igro nekaj svežine, storjenih pa je bilo tudi precej napak, ki so na koncu Krko stale obeh točk. Tekma je bila za številne ljubitelje rokometa izredno zanimiva, borbenost je krasila obe moštvi, ki sta se v prvem polčasu več ali manj izmenjavali v vodstvu, v 18. minuti pa so domačini izkoristili nekaj kriznih minut Novomeščanov in prvič povedli za dva zadetka (8:6), pet minut kasneje pa so vodstvo še povečali (12:9) , a so Krkaši do glavnega odmora zaostanek znižali na 12:11.

IMG_0576.JPG
Krka le do točke v Ivančni Gorici
Foto: MRK Krka

Številne menjave, ki jih je opravil trener Robi Cvikl, tudi v nadaljevanju niso prinesle želenih rešitev. Krkaši so se morali pošteno potruditi, da so v končnici, po sicer izenačenem srečanju, uspeli iztržiti točko, potem ko so domačini zapravili sedemmetrovko za zmago.

IMG_0516.JPG
Krka - Ivančna Gorica
Foto: MRK Krka

Pri Krki sta bila najbolj strelsko razpoložena Jernej Papež, ki je vknjižil osem zadetkov, enega manj je zadel Jaka Jakše.

Novomeščani bodo naslednjo tekmo odigrali pred domačim občinstvom. V 3. kolu končnice ( od 7.-12. mesta) bodo gostili ekipo RK DOL TKI Hrastnik.

IMG_0549.JPG
Izid je bil izenačen 27:27
Foto: MRK Krka

Izjave po tekmi:
Matej Košir, RK Sviš:“Danes smo premagali sami sebe, sploh s tehničnimi napakami v drugem polčasu . Krka je izkušena ekipa, ki je to izkoristila. Obrambo smo odigrali na dobrem nivoju, a v napadu smo imeli probleme in to se je poznalo skozi celotno srečanje.”
David Didovič, MRK KRKA: “Mi smo danes naredili preveč napak, SVIŠ pa je dobra in borbena ekipa. Igrajo lepo in dobro, sploh v domači dvorani pred domačim občinstvom. Pri nas je bilo preveč napak tako v obrambi kot v napadu. Zasluženo so gostitelji dobili točko, mogoče so si zaslužil celo obe, a na koncu je bila sreča na naši strani da smo izvlekli remi.”

IMG_0493.JPG
Krka le do točke v Ivančni Gorici
Foto: MRK Krka

Staistika:
RK SVIŠ: Škorc (8 obramb), Vencelj (2 obrambi), Knez 3, Zafran 1, Grojzdek 2, Tekavčič 1, Hrovat 2, Stopar 6, Matej Košir 8, Pirnat, A. Kutnar, Krabonja 3, Matic Košir 1, M. Kutnar, D. Košir, S. Vidmar
MRK KRKA: Tomič 1 (4 obrambe), Brajer (3 obrambe); L. Rašo 3, Bevec 1, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina 1, Irman, Jakše 7, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 2, Papež 8, Kukman, Matko, Florjančič 2
Sedemmetrovke: SVIŠ 1 (2), Krka 3 (5)
Izključitve: SVIŠ 8 min; Krka 12 min

IMG_0510.JPG
Tribuna je bila polna
Foto: MRK Krka