podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši pričakovano in brez težav do novih točk

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
10.12.2016 20:49

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 15. krogu 1. slovenske lige premagali Dol TKI Hrastnik z rezultatom 29:20 (16:8) in se z zmago poslovili od domačih navijačev, saj jih do konca letošnjega leta čaka le še gostovanje v Kopru.

Krka ostaja na visokem tretjem mestu na lestvici. Novinec v prvoligaški druščini iz Dola Pri Hrastniku ji ni bil kos v nobeni prvini, na koncu je doživel deseti poraz v tej sezoni..

Dolenjci so vse dvome o zmagi razrešili v končnici prvega polčasa, ko so povedli za devet golov (15:6). Visoke zaloge v zadetkih v drugem polčasu niso zapravili, goste so vseskozi držali na varni razdalji in zanesljivo zmagali. V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Aljaž Lavrič, ki je dosegel sedem golov, v gostujoči pa Janez Guček s štirimi zadetki.

Krkaše v prihodnjem krogu čaka zadnje gostovanje v letošnjem letu v Kopru, zasedba iz Dola pri Hrastniku pa bo gostila trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 17. decembra.

Izjave po tekmi:


Aljaž Lavrič, MRK KRKA: Danes smo skušali popraviti vtis zadnjih dveh tekem, kjer nismo pokazali najboljših predstav in zasluženo dobili nov par točk. To je bila tudi zadnja priložnost letos pred domačo publiko, da jim dokažemo, da še vedno znamo igrati rokomet. Mislim, da smo se na tekmo res maksimalno pripravili in danes tekmo brez večjih težav pripeljali do konca.

Saša Mikanovič, RK Dol: Igrali smo zelo slabo. Resnici na ljubo Krka niti ni bila tako dobra, kot smo bili mi slabi. Videti je, da smo v nekem krču, neki krizi iz katere se enostavno po zadnjih porazih ne moremo pobrati. Doma še nekako gre, ker te le publika ponese, gostovanja pa so takšna, kot so. Nenazadnje smo le novinci v prvi ligi.