900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši tokrat zaušnico dobili tudi od Kopra

Piše: MRK KRKA

Čas objave:
13.11.2017 09:21

V novomeški dvorani Marof so rokometaši Krke pred številnimi gledalci gostili vodilno ekipo Kopra.

Koprčani so v derbiju devetega kroga zanesljivo osvojili nov par točk in vse dvome o šesti zmagi v sezoni razrešili že v prvi polovici tekme. Novomeščani so tako morali priznati premoč varovancem trenerja Veselina Vujovića, tekma pa se je končala z rezultatom 26:31 ( 13:20).

Po uvodnem tipanju moči (3:3) so na dolenjskem parketu kaj hitro zagospodarili Primorci in v deveti minuti povedli s 6:3, štiri minute kasneje pa svojo prednost povišali na 10:6. Igra Krke nikakor ni stekla, Novomeščani so naredili kar nekaj napak v napadu in obrambi, medtem ko so gostje do konca polčasa zaigrali še bolj udarno in v vseh prvinah igre zasenčili varovance domačega trenerja Mirka Skoka.

Gostje so bili tudi v nadaljevanju za korak pred Novomeščani, ki so očitno zapadli v rezultatsko krizo, saj so drugič zaporedoma ostali praznih rok. Vidno nezadovoljen s predstavo je bil ob koncu tekme tudi trener Skoko, ki bo v tem tednu ekipo po najboljših močeh skušal pripraviti in psihološko ter taktično pripraviti proti ekipi Maribora, kamor krkaši odhajajo v naslednjem krogu. Sicer pa je bil pri Novomeščanih najkoristnejši igralec Grega Okleščen s sedmimi zadetki.

Veselin Vujović, trener Kopra: » Če povem po pravici, sem se današnje tekme bal, saj ima Krka odlično ekipo in igra lep rokomet, poleg tega pa smo vedeli, da odhajamo na izredno težak teren. Danes smo zmagali lažje, kot smo predvidevali. Že od samega začetka smo kontrolirali rezultat in mislim, da smo zasluženo zmagali. Na drugi strani pa je Krka pokazala, da je mlada in res dobra ekipa, pred njimi je lepa prihodnost in verjamem, da se bodo zagotovo uvrstilimed štiri najboljše in s tem končnico igrali v ligi za prvaka«. 

Klemen Matko, MRK RKKA : » Igrati proti Kopru, ki ga vodi selektor članske reprezentance Vujović je zame ena velika izkušnja, ki si jo bom zapomnil še dolgo časa. Kar pa se današnje tekme tiče pa mislim, da smo dali vse od sebe, a je bil Koper tokrat premočan nasprotnik. Res pa je, da nam igra v obrambi ni stekla tako, kot smo si želeli, kar so gostje izkoristili in na koncu zasluženo vodijo na lestvici«.

MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 3, Bevec 1, Didovič 3, Okleščen 7 (2), Pršina 2, Irman, Jakše 4, Udovč, D. Rašo, Papež 4 (1), Matko 1, Ban 1 (1), Klobčar. RD Koper 2013: Kocjančič, Vran, Dolenc, Grzentič 4, Nikolić, Vlah 4, Krečič 11, Matijaševič, Kocjančič, Moljk 1, Zugan 1, Rapotec 1, Smolnik 4 (4), Sokolič 3, Guček, Planinc, Bratkovič 2. Sedemmetrovke: Krka 6 (4), Koper 2013 4 (4). Izključitve: Krka 2, Koper 2013 14 minut. Rdeči karton: /.