Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkaši zapravili že dobljeno tekmo

Piše: MRK Krka

Čas objave:
25.11.2017 16:21

Rokometaši novomeške Krke so v 11. krogu NLB Lige gostili moštvo RD Urbanscape Loka, ki je iz dvorane Marof odšla bogatejša za nov par točk.

Krkaši so že dobljeno tekmo izgubili v samem zaključku napetega obračuna, tekma pa se je končala z rezultatom 30:31 ( 17:16).

Gledalci so lahko tokrat uživali v zelo izenačeni tekmi. V rahli rezultatski prednosti so bili do polovice prvega polčasa Novomeščani, a nikoli niso vodili za več kot dva gola. Varovanci trenerja Mirka Skoka so v začetku drugega polčasa prvič povedli za tri gole (20:17), a se Ločani niso predali. Vztrajno so jim dihali za ovratnik, najboljše pa prihranili za prelomne trenutke dvoboja in naredili popoln preobrat. Varovanci Roberta Beguša so še v 51. minuti zaostajali za tri gole (25:28), v zadnjih devetih minutah pa so zavoljo dveh izključitev pri Krki naredili delni izid 7:2 in osvojili zlata vredni točki. V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Grega Okleščen, ki je dosegel sedem zadetkov, zmagoviti ekipi sta blestela Aleks Kavčič z devetimi in Aljaž Jesenko s sedmimi goli.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, škofjeloška pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 2. decembra. Novomeščani so po petem porazu zdrsnili na peto mesto, a bodo naredili vse, da se zanesljivo uvrstijo v ligo za prvaka. 

Izjave po tekmi:

Jaka Jakše, MRK KRKA :« Zelo mi je žal, da smo izgubili že dobljeno tekmo. Takole takoj po tekmi je nekaj govoriti, kaj se je točno zgodilo zelo težko. Tekmo enostavno nismo prelomili takrat, ko smo že vodili za štiri gole. Na koncu smo naredili nekaj ključnih napak, Loki pa se je vse poklopilo in so zasluženo zmagali. Sem razočaran, ampak gremo z dvignjeno glavo naprej do cilja, to je liga za prvaka«.

Anže Vrbinc, RD Loka: » Vesel sem današnje zmage, ki smo si jo težko prigarali. Sicer sem se že bal, da nam bo tako, kot na veliko dosedanjih gostovanjih ravno na koncu zmanjkalo kanček poguma, ampak smo vsi skupaj verjeli v zmago, kar nam je na koncu tudi uspelo. V drugem delu smo strnili vrste v obrambi in zdi se mi, da je bilo to ključno za uspeh«.

MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 6, Didovič 6, Okleščen 7 (1), Bevec, Pršina 1, Irman 1, Jakše 2, Udovč, D. Rašo, Papež 6 (3), Hvastja, Matko, Ban, Klobčar 1.

RD Loka: Juričan, A, Vrbinc 1, M. Vrbinc 1, Rakovec 1, Šibanc 4, Gartner 2, Dolenc, Kavčič 9, Jamnik, M. Jesenko 1, Bradeško 2, Jeseničnik, M. Pipp 3, Bergant, A. Jesenko 7 (4), Plestenjak. Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Urbanscape Loka 5 (4). Izključitve: Krka 12, Urbanscape Loka 2 minuti. Rdeči karton: /.