pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkašice prevzele primat na Dolenjskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2015 08:50

Zadnjih nekaj let so vse mlajše selekcije ŽKK Krka in ŽKK Grosuplje v samem vrhu slovenske košarke. Ta vikend so krkašice pokazale precej več in gosupeljčankam vrnile za nekaj lanskih porazov.

V soboto so namreč kadetinje premagale ŽKK Grosuplje na njihovem terenu z rezultatom 65 : 73 in se s tremi zaporednimi zmagami zavihtele na trenutni vrh lestvice. Že v soboto dopoldan pa jih doma čaka nov derbi s Triglavom. Mladinke so bile v domači dvorani Marof od grosupeljčank boljše s 63 : 50 in se tudi one prebile na trenutno prvo mesto v 1. Slovenski ligi. Obe selekciji vodi trener Sašo Rebernik.

Tudi starejše pionirke A pod vodstvom Matije Frančiča tekmovanje nadaljujejo brez poraza. Tokrat so doma visoko premagale Črnomelj s 112 : 18. V naslednjem vikendu pa bodo doma igrale v Jadranski BCAA ligi. V Novo mesto prihajajo ekipe ŽKK Kvarner, Novi Zagreb in Koprivnica.


Mlajše pionirke so bile ta vikend proste, so pa tudi one še vedno brez poraza v letošnjem prvenstvu. Pod vodstvom trenerja Matjaža Cerkovnika pa letos tekmuje tudi B ekipa starejših pionirk, ki se predvsem kali za naslednje sezone, tokrat pa so doma izgubile proti Ježici A 11 : 68.