zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Novo mesto, Celje

FOTO: Krkašici pripomogli k odlični uvrstitvi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.08.2015 12:10

V Celju se je od 30. julija do 9. avgusta odvijalo mladinsko evropsko prvenstvo za dekleta. Slovenska reprezentanca ga je končala na petem mestu. Del uspešne zgodbe sta bili tudi Krkašici Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar.

Na zadnji tekmi so slovenske košarkarice prikazale eno najboljših predstav in Čehinje, pred dvema letoma v kategoriji U16 nosilke srebne medalje, ugnale z 82:55.

Končna uvrstitev slovenske vrste je zagotovo vrhunski dosežek. Pred našo reprezentanco so se zvrstile le ženske košarkarske velesile Italija, Rusija, Španija in Francija.
Izbranke Damirja Grgića so z igrami v celjskih dvoranah osvojila srca navijačev iz celotne Slovenije. O temu priča izjemen obisk tekem, ki mu na slovenskem prostoru v ženski košarki verjetno še nismo bili priča. Slovenke so glasnim navijačem vse vračale z obrestmi. Na njihovih krilih so na devetih srečanjih dosegle sedem zmag, kar je celo več od bronaste Rusije.

Če kaj na tem prvenstvu pri naših dekletih ni bilo vprašljivo, potem sta bila to srčnost in izjemen karakter. Slednjega so po globokem razočaranju proti Rusinjam naše košarkarice pokazale na naslednjih dveh tekmah proti Nizozemkam in Čehinjam. Znale so se pobrati ter prvenstvo zaključiti z dvignjeno glavo, kot zmagovalke.


Krkašici Aleksandra Krošelj in Maruša Seničar sta veliko doprinesli k uspehu reprezentance. Na vsaki tekmi sta dali od sebe svoj maksimum in v ključnih trenutkih po najboljših močeh pripomogle k uspehu izbrane vrste. Veseli in ponosni smo, da sta naši igralki tako uspešno zastopali slovenske barve. Za nas v klubu je to dodatna potrditev, da se z mladimi igralkami dobro dela. Aleksandra Krošelj kot najmlajša igralka v slovenski reprezentanci, se je takoj odpravila na Evropsko kadetsko prvenstvo v Ohrid, v kadetski reprezentanci pa je tudi Tinkara Zoran. Žal je zaradi poškodbe morala prvenstvo izpustiti Nika Koračin, Anja Špoljar pa se je letos reprezentanci odpovedali iz osebnih razlogov.

Sašo Rebernik, trener Aleksandre in Maruše:
»Peto mesto v Evropi je izjemen uspeh za slovensko žensko košarko. To je druga najboljša uvrstitev katere od ženskih reprezentanc (po 4. mestu leta 2010). Tudi sam sem bil več let del te zgodbe, zato se zavedam kako težko je narediti tak rezultat. Vemo, kako majhno bazo klubov oziroma igralk imamo, zato ima to še dodatno težo. V ekipi sta nastopili tudi članici našega kluba, Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj, ki sta imeli svoji vlogi v tej ekipi in bili pomemben člen pri uspehu mladinske reprezentance. To je priznanje za naš klub in ob enem dodaten zagon za vse, ki smo del le tega. »