Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krkini atleti uspešni na mitingu in Prvenstvu Slovenije

Piše: AK Krka

Čas objave:
03.02.2020 06:55

V Olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu, je bilo v soboto zelo pestro. Bogat program se začel atleti in atletinje z mitingom. Zmagovito je nastopila Karla Jerič (krogla), ki je bila najboljša v kategoriji U16 in za nekaj centimetrov zgrešila osebni rekord. Osebni rekord pa je popravil Krauthaker Gaj v teku na 200 m in doseženim 4. mestom. Na krajši disciplini (60m) pa je zasedel z rezultatom 7,33 - 5. mesto.

Uspešno so prebrodili svoj prvi nastop v konkurenci članov tudi njihovi pionirji oz. pionirke. V teku na 60m: Pečnik Ajda 6. mesto v kvalifikacijah, Blagojević Oliver 7. mesto v kvalifikacijah, oba pa v finalu nista nastopila. Radakovič Jan je bil v finalu 6. v kvalifikacijskem nastopu pa 8. 

Na 60m sta nastopila še Šturm Matic s končnim 9. mestom in Rogina Bregar Lovro s končnim 10. mestom. Radakovič Jan je nastopil še v teku na 200m in zasedel 7.mesto.
Popoldne so na Prvenstvu Slovenije v dvorani nastopili še starejši mladince in mladinke. Odlično so nastopili tudi atleti in atletinje AK Krka in osvojili 7 medalj.
Najžlahtnejša so osvojili Murn Eva na 60m z ovirami in ob tem postavila osebni in klubski rekord (U20), Novak Tilen tudi na 60m ovire (osebni rekord in dosegel normo za balkansko prvenstvo), Šuštaršič Matevž na 200m in Durjava Anže v troskoku. Uspeh z medaljami so dopolnili tudi Rudman Rok na 3000m, ki je bil drugi, tretji mesti pa sta še osvojila Vipavec Tim na 3000m in Šuštaršič Matevž na 60m.