Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Črnomelj

FOTO: ledena Miklavževa regata

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.12.2012 12:54

V nedeljo se je v Istri zaključila ena večjih mednarodnih jadralnih regat imenovana St. Nicholas Race 2012 Na kateri so sodelovali tudi Črnomaljci.

Na regati, ki se je začela že v petek je več kot 300 jadralcev v štirih jadralnih razredih na dveh regatnih poljih pred puljskim akvatorijem dobrih pet ur tekmovalo v precej zahtevnih pogojih.

Organizatorju JK Vega je kljub zelo spremenljivim vremenskim razmeram do nedelje uspelo izpeljati vseh šest predvidenih plovov v razredu Optimist, pet v Laser Standard in po štiri v Laser Radial in 4.7

V skupni razvrstitvi najštevilčnejšega razreda Optimist kar 209 jadralcev, si je Toni Vrščaj iz Črnomlja z borbeno vožnjo priboril odlično tretje mesto za zmagovalcem Poljakom Michalom Krasodomskim

Medtem, ko je njegovi veliko mlajši sestrici Marini - najmlajši jadralki na regati, uspelo končati kar pet plovov na solidnem 42. mestu v bronasti skupini ali 183. mestu skupno.


Za popoln uspeh mladih belokranjskih jadralcev pa je poskrbel Maks Vrščaj, ki je v razredu Laser 4.7 prepričljivo zmagal v konkurenci 45 jadralcev iz šestih držav.
Maks je tako uspešno zaključil v razredu Laser 4.7 in bo po novemu letu zajadral v razred Laser Radial (večje jadro), kjer ga čaka EP v Splitu ter konec leta SP v Omanu.