kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Mengeš

FOTO: Mengeš v znamenju NTK Krka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.04.2016 14:24

Darko Jorgić trikrat zlat brez izgubljenega niza – Peter Hribar posamično tretji, v parih dvakrat srebrn – Do odličij z dobrimi igrami tudi Aljaž Šmaljcel in Tilen Cvetko – Mitja in Jožko Omrzel največje prijetno presenečenje, v parih sta bila tretja

Konec prejšnjega tedna je bil na športnem področju v znamenju igralcev novomeškega namiznoteniškega kluba. V Mengšu je potekalo 25. državno prvenstvo RS v namiznem tenisu za mladince in mladinke. Vrsta novomeških mladcev, ki je teden dni prej na državnem prvenstvu mlajših članov (U 21) na Otočcu dobro igrala, tudi tokrat ni razočarala.

Darko Jorgić ni dovolil presenečenja. Še več: med posamezniki na poti do naslova ni izgubil niti niza. Igral je zavzeto, premišljeno in svojo “mladinsko namiznoteniško brko” pripeljal do načrtovanega trojnega slavja. Na poti do naslova je v četrtfinalu premagal ekipnega soigralca Jožka Omerzela, v polfinalu je bil boljši od Luke Norčiča (NTK Kema), v finalu pa je dokaj lahko odpravil Erika Paulina (NTK Arrigoni, 4:0 (3, 7, 6, 14), ki se je za uvrstitev v finale maščeval za poraz na Otočcu Petru Hribarju. Mesto na stopničkah je vseeno osvojil Peter Hribar, ki je trenutno vodilni na lestvici najboljših slovenskih mladincev, saj najboljši mladinec Evrope – Darko Jorgić - ni nastopil na vseh naših turnirjih in ima manj točk. Jožko Omrzel je z uvrstitvijo med 5. in 8. mesto potrdil, da se razvija v odličneg igralca.

Darko Jorgić je imel v konkurenci parov tokrat ob sebi Alja Šmaljclja. V »klubskem« finalu (3:2, 9, 8, -7, -7, 8) sta se pošteno namučila v boju proti Tilnu Cvetku in Petru Hribarju. Za največje presenečenje turnirja sta poskrbela Mitja in Jožko Omrzel, ki sta se v konkurenci parov uvrstila na tretje mesto.

Jorgića je čakal še nastop v mešanih dvojicah. S Tamaro Pavčnik sta se pomerila s Petrom Hribarjem in Aleksandro Vovk in zmagala, tako je šlo v NTK Krka še eno zlato in eno srebro.