materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

POR016321 Necenzurirano

Preiskava NPU naplavila staro znanko iz afere ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

slovenija trening mm Ekipa24.si

Fantastični prizori s treninga! To, kar je ...

mojca-fatur Odkrito.si

Mojca Fatur - Vzemite življenje v svoje roke!

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Šport Novo mesto

FOTO: Mlade gimnastičarke znova navdušile

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2021 09:50

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto so minuli vikend tekmovala na prvenstvenem tekmovanju Zelene Jame v Ljubljani in navdušila z uvrstitvami.

Deklice, ki tekmujejo v prvi stopnji, so ekipno osvojile sedmo mesto (Sara, Naja, Julija, Špela Zala). Med posameznicami sta bili najbolje uvrščeni Naja Kovačič na osmem mestu in Sara Berk na desetem mestu.

Deklice druge stopnje so ekipno za las zgrešile bronasto medaljo, saj so osvojile četrto mesto (Ema, Sara R., Sara M., Luna), posamično je med deklicami starejšimi od 9 let Sara Mihalič zasedla deveto mesto.

V tretji stopnji so deklice ekipno osvojile odlično drugo mesto (Ema, Neža, Vita, Klara, Nika). Med posameznicami je bila v kategoriji deklic do 10 let ponovno nepremagljiva Ema Lesjak, ki je prepričljivo zmagala, pri deklicah, ki so starejše od 10 let je bila Neža Primc tretja, Nika Zagorc šesta in Vita Dolinar sedma.

Deklice, ki tekmujejo v četrti stopnji so bile ekipno četrte (Nika, Živa, Julija), med posameznicami je Nika Belavič z osvojenim tretjim mestom stopila na zmagovalne stopničke.

V peti stopnji so deklice (Tina, Tija, Ema) zasedle ekipno tretje mesto. Posamično je Ema Tomažič zasedla sedmo mesto, Tija Hočevar pa deseto mesto.

V sedmi stopnji so dekleta (Kaja, Ajda, Klara) stopila na najvišjo stopničko zmagovalnih stopničk, saj so osvojila ekipno prvo mesto. Med posameznicami je bila tokrat najvišje uvrščena Klara Šterk z osvojenim tretjim mestom, Ajda Bogataj je bila četrta, Kaja Podboj pa peta.

V mednarodni stopnji je pri mlajših deklicah tekmovala Maša Kastelic, ki je bila v mnogoboju četrta. V kategoriji starejših deklic je bila Živa Tomažič v mnogoboju peta (najboljšo oceno je prejela na gredi), Larisa Može pa je v kategoriji kadetinj tekmovala le na preskoku in gredi.

Deklice so dokazale, da se lahko enakovredno borijo z ostalimi tekmovalkami. Ker nas le še nekaj tednov loči od Državnega prvenstva v športni gimnastiki, ki bo 13. in 14. novembra v Novem mestu, stiskajmo pesti, da bodo v tem času še pridno trenirale in nas na domačem prizorišču znova lepo presenetile.