zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grlic - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški rokometaši znova remizirali

Piše: MRK KRKA/R.P.J.

Čas objave:
23.05.2019 07:23

Rokometaši novomeške Krke so v gosteh pri ekipi RK Dol TKI Hrastnik odigrali tekmo 8. kroga v ligi NLB v končnici za obstanek. Tekmeca sta si točki razdelila, srečanje se je v dvorani Dolanka v Hrastniku končalo s 30:30 (14:13).

RVP_3497.jpg
Mladi Krkaši znova remizirali
Foto: MRK Krka

Pomlajena ekipa Novomeščanov si za včerajšnjo predstavo s strani trenerja Roberta Cvikla ni zaslužila dobre ocene, saj tekme niso odigrali ravno po pričakovanjih. Dolani, ki se bodo po letošnji sezoni poslovili od prvoligaške druščine, so tokrat prikazali boljšo igro od Novomeščanov, ki so z 0-2 povedli, v nadaljevanju pa jim je nemalo težav povzročala igra v napadu in številne tehnične napake. Gostitelji so dodobra izkoristili prednost domačega terena in imeli v 21. minuti že pet zadetkov prednosti ( 11:6). Krkaši so do polčasa nalet Hrastničanov le nekoliko zajezili, kljub temu pa so na odmor odšli z zaostankom enega zadetka ( 14:13). Novomeščanom igra tudi v drugem delu nikakor ni stekla, Dolani so še naprej vršili pritisk in Krkaše držali na varni razdalji treh, štirih zadetkov. Farmacevti so se morali pošteno potruditi, da so gostitelje ujeli in v 58. minuti tekmo pri izidu 28:28 postavili v izhodiščni položaj, v dramatični končnici, ki smo ji bili priča tudi na zadnji tekmi proti Svišu, kjer so Krkaši prav tako remizirali, pa je slavje Dolanov z zadnjim golom za izenačenje na 30:30 pokvaril kapetan David Didovič.

RVP_3453.jpg
Mladi Krkaši znova remizirali
Foto: MRK Krka

Najboljši strelec tekme je bil Tadej Brilej z devetimi zadetki, enega manj je pri Krki dosegel Leon Rašo. Rokometaši Krke počitka ne bodo imeli, saj jih že v petek čaka domača tekma z Jeruzalemom iz Ormoža. To bo hkrati zadnja domača tekma, na kateri se bodo od domačega občinstva poslovili Grega Okleščen, David Didovič, Leon Rašo, Jernej Papež in Aleksandar Tomić.

RVP_4010.jpg
Mladi Krkaši znova remizirali
Foto: MRK Krka

Izjave po tekmi:
Klemen Nunčič (RK Dol TKI Hrastnik): " Odlično smo odigrali večji del prvega polčasa, žal smo v zaključku popustili in gosti so se nevarno približali.Tudi v drugem delu smo narekovali ritem, potem pa v zadnjem delu storili preveč napak in dopustili Krkašem, da so nam v izdihljajih tekme odščipnili točko".
Rašo Leon (MRK KRKA): "Pričakovali smo težko in izenačeno tekmo. Čeprav zelo oslabljeni, smo dobro držali stik z domačimi. Bilo je kar nekaj napak na obeh straneh, v zaključku smo lovili zaostanek dveh golov in tudi z nekaj sreče na koncu osvojili točko".
Statistika: RK Dol: Seme, Brilej 9, Klepej 5, Ajdari 5, Grušovnik 1, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 4, Ramić 1, Ribič 1, Simončič 3, Nunčič 1, Cigler.
MRK KRKA: Pavlin, Rašo L.8, Bevec, Avsec, Didovič 4, Okleščen 3, Majstorovič, Pršina 2, Klemenčič 2, Plut, Rašo D., Brajer, Kukman 3, Windischer, Matko 3, Florjančič 5.
Sedemmetrovke: Dol 5 (5), Krka 9 (7)
Izključitve: Dol 2. minuti , Krka 10. minut

RVP_4086.jpg
Mladi Krkaši znova remizirali
Foto: MRK Krka