mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Mladi SU-jevci do novih izkušenj in uspehov

Piše: R.K.

Čas objave:
05.10.2021 06:00

Tako kot za mnoge ljubitelje športa je bil tudi za mlade namiznoteniške upe ŠD SU Novo mesto minuli konec tedna zelo pester. V soboto je na Kidričevem potekal 1. Odprti turnir Slovenije za kadete in kadetinje, v nedeljo pa je bil na Rakeku še prvi regijski turnir.

Na 1. Odprtem turnirju Slovenije za kadete in kadetinje so barve SU-ja zastopali Maj Murn in Patrik Blaževič ter Lana Slatinšek ter sestri Neja in Neža Gazvoda. Kot je pojasnil trener Uroš Slatinšek, je za Patrika takšen rang tekmovanja še malo visok in je po pričakovanjih v skupini od treh dosegel le eno zmago in se ni uvrstil naprej v finalni del tekmovanja. »Za Maja Murna smo se nadejali višje uvrstitve, a ga je po prvem mestu v skupini v prvem krogu tesno premagal mlajši, a zelo obetaven domačin Aleks Koren.«

mladi-su-jevci-do-novih-izkušenj-in-uspehov
Mladi SU-jevci do novih izkušenj in uspehov
ŠD SU

Pri dekletih sta se sestri Gazvoda, kljub temu, da sta še obe mlajši kadetinji, uvrstili med najboljših 16 kadetinj. Lana Slatinšek pa je upravičila vlogo drugo postavljene nosilke in se uvrstila v finale. »Tam je klonila v 5. setu po zelo dobrih igrah, premagala jo je leto dni starejša reprezentančna kolegica Ema Crnkovič. Sem pa s z Lanino igro zadovoljen,« je dejal Slatinšek.

mladi-su-jevci-do-novih-izkušenj-in-uspehov
Mladi SU-jevci do novih izkušenj in uspehov
ŠD SU

Številčna zasedba na Rakeku, za mnoge prvo tekmovanje
V nedeljo pa so SU-jevci po dolgem času, več kot osemnajstih mesecih premora, odšli tudi na regijski turnir. Tokrat je v novi športni dvorani na Rakeku tekmovalo več kot 120 igralcev iz klubov, ki spadajo pod MRNTZ regijo (Ljubljana in okolica). SU-jevcev je bilo kar petnajst in od teh veliko takšnih, ki so bili na tekmovanjih prvič. »Priprave na tekmovanje so potekale ves mesec in rezultati so bili precej dobri. Ker zakon v športu ne dovoljuje tekmovati otrokom, mlajšim od 10 let, so naši najmlajši nastopili v skupni kategoriji, kjer so prikazali lepe izmenjave žogic,« je pojasnil Slatinšek. Za SU-jevce so v tej kategoriji tekmovali brata Maj in Lukas Košir, brata Lovro in Nik Žonta, Nejc Malenšek, Tjaž Adamič in Sara Simončič ter pridobili pomembne izkušnje, ki jim bodo v prihodnje gotovo prišle prav. V starostni kategoriji deklet 5. razreda je zmagala Karin Slatinšek, ki je v finalu s 3:2 premagala Kajo Drljačo iz kluba B2-Kranj. Med učenci 8.-9. razred se je Patrik Blaževič uvrstil med 16 najboljših, Maj Murn pa je klonil šele v finalu, kjer je moral priznati premoč
someščanu Janezu Jedlovčniku iz NTK Krka.

mladi-su-jevci-do-novih-izkušenj-in-uspehov
Mladi SU-jevci do novih izkušenj in uspehov
ŠD SU

Med dijaki sta presenetila Timotej Fink in Jure Gruden, ki sta osvojila 3.mesto. Prej se nista uvrščala v glavni del tekmovanj, na Rakeku pa sta oba odigrala vrhunsko in medalja je bila zasluženo njuna. Kot še izpostavlja Slatinšek, je treba pohvaliti tudi Žana Simončiča in Frana Gorenca, ki sta prvič nastopila
na tekmovanju v namiznem tenisu. Verjamemo, da ne zadnjič. Kar nekaj  igralcev pa ni nastopilo, saj tekmovalno že presegajo regijski nivo igranja.
»Po sobotnem turnirju sem imel mešane občutke. Če sem bil zadovoljen z nivojem igranja, ki sta ga pokazali sestri Gazvoda, in bil vesel Lanine igre v finalu, sem za Maja želel še več. Maj je v procesu treninga in njegovo formo stopnjujemo tako na tehničnem kot kondicijskem nivoju. Verjamem, da se bo vloženi trud kmalu pokazal tudi pri rezultatih. Vsekakor pa je potrebno pohvaliti celotno ekipo tudi za to, da so prava ekipa in spodbuda eden za drugega. MRNTZ turnir pa je bil zame osebno prava paša za oči. Naši najmlajši so prvič odigrali turnir in ni ga lepšega, kot videti svoje igralce, ko prvič igrajo tekme in pokažejo svoje osvojeno znanje. Vesel sem za našo Karin, da ji je uspelo zmagati v svoji kategoriji, in zelo sem vesel tudi za Timoteja in Jureta, ki sta prvič stala na stopničkah. Kljub temu, da je bil res vikend naporen, sem izredno vesel, da lahko v športu znova delamo z najmlajšimi, četudi z manjšimi omejitvami. Komaj čakam naslednje treninge!« je svoje občutke in misli po pestrem vikendu strnil glavni trener ŠD SU.

mladi-su-jevci-do-novih-izkušenj-in-uspehov
Mladi SU-jevci do novih izkušenj in uspehov
ŠD SU

SU-jevci so svoje delovanje razširili tudi na sosednji občini in tako športno udejstvovanje omogočili večjem krogu otrok. V Šmarjeških Toplicah jih najdete ob sredah v OŠ Šmarjeta, v Straži pa vsak četrtek v telovadnici Partizan v Vavti vasi.