Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Murska Sobota/Novo mesto

Naslednje leto po ekipno medaljo

Piše: J.P.

Čas objave:
30.01.2019 09:19

Najmlajša ekipa v finalu kadetskega državnega prvenstva, NTK Krka Nov mesto, osvojila dobro sedmo mesto - Čestitke Kim in Tiji Kastelic, Ani Blatnik in Zari Judež ter trenerki Manci Fajmut – Kim Kastelic nanizala kar enajst zmag!

Prejšnji konec tedna je v organizaciji NTK Sobota v Murski Soboti potekal zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje. Naslova državnih prvakov so se med kadeti veselili namiznoteniški igralci Keme, med kadetinjami pa ekipa Mengša.


V Murski Soboti so igrale tudi predstavnice NTK Krka Novo mesto
Mlade simpatične Novomeščanke so priredile že presenečenje  z uvrstitvijo v finale osmih najboljših ekip v državi. 15 posameznih zmag na tekmovanju je potrditev, da se v klubu dobro dela. Kljub temu da smo imeli tudi tokrat povprečno  najmlajšo ekipo, so dekleta prikazala borben namizni tenis in pravi ekipni duh. Dostojno so branile klubske barve, kar so jim priznale tudi mnogo bolj "renomirane" nasprotnice. Vse igralke so okusile zmagovalni slad ter pridobile dodatne prepotrebne izkušnje v dvodnevnem napornem tekmovalnem ritmu. So si pa naša dekleta enotna; "Z novimi izkušnjami gremo naslednje leto po ekipno medaljo".
Dekleta so z zmago nad Kajuh-Slovanom (5:3) na koncu zasedla 7. mesto. Pri NTK Krka je izstopala Kim Kastelic, ki je bila z enajstimi posameznimi zmagami med boljšimi posameznicami celotnega turnirja. So pa ostala dekleta še zelo mlada in se nekajletne razlike (nekatere nasprotnice so bile od Tije Kastelic (10 let) in Zare Judež (11) starejše 4,5 let) pri takih tekmovanjih zelo poznajo. Kilometrina treningov pač naredi svoje. (P.P.)