prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Šport Novo mesto

FOTO: Dobrodelno košarkanje - Everybody na Livadi

Piše: KK Žoltasti Troti, J.L.

Čas objave:
28.12.2018 09:47

V Športnem centru Livada, je v soboto, 22. decembra potekal že sedmi Dan dobrodelnega košarkanja, tokrat kot celodnevni dogodek Everybody na Livadi.

DDK_18_04.jpg
Dan dobrodelnega košarkanja
KK Troti

Na košarkarskem turnirju 3x3 se je predstavilo kar 21 ekip, med njimi tri v starostni kategoriji do 13 let ter premierno in zgodovinsko - prva ženska ekipa, ki je s svojo prisrčnostjo in izvirno idejo zadela bistvo vsakoletnega dobrodelnega dogajanja pod novomeškimi koši.

DDK_18_03.jpg
Dan dobrodelnega košarkanja
KK Troti

V članski kategoriji se je košarkanja udeležilo 18 ekip oziroma 65 košarkarjev. Končne zmage se je veselila ekipa Sončki, v zasedbi Rok Pirc, Blaž Kestnar, Blaž Kregar in Benjamin Drenik, ki je v finalu ugnala Vesele ventilčke (Martin Drenik,Tin Hvalec in Simon Pušavec).

DDK_18_02.jpg
Dan dobrodelnega košarkanja
KK Troti

Tretje mesto so zasedli Ex Troti – Tadej Mihalič, Blaž Abram in Alen Kovač. V metanju trojk je zmaga ostala v domačem panju, z nazivom ostrostrelca DDK 2018 se je okitil Žan Kozjan. KK Žoltasti Troti pa je tokratni Dan dobrodelnega košarkanja (DDK) povezal še z nekaterimi novomeškimi športnimi društvi (Plesni studio Novo mesto, Kempo Arnis Novo mesto in Moški odbojkarski klub Krka Novo mesto).

DDK_18_07.jpg
Dan dobrodelnega košarkanja
KK Troti

Celodnevni športno-rekreativno-dobrodelni dogodek je na Livado privabili številne obiskovalce, ki so se lahko preizkusili v številnih aktivnostih. Končni zbrani znesek, ki bo v celotni namenjen Društvo življenje brez nasilja oz. Varni hiši, je 2497,00 EUR. Ob tej priložnosti se KK Žoltasti Troti zahvaljuje vsem sodelujočim, obiskovalcem, donatorjem, društvom in dobrotnikov, ki so pomagali soustvariti nepozabno druženje na Livadi.

Nejc Župevec, predsednik KK Žoltasti Troti: "Za Troti je še eno izjemno, nepozabno leto. Košarka je veliko več, kot le tekmovanje. In prav ob zaključku leta smo to še enkrat več potrdili z našim tradicionalnim Dnevom dobrodelnega košarkanja. Izvedli smo ga že 7. zapored, zahvalili bi se zato novomeškim in košarkarjem iz drugih krajev, ki vsako leto podprejo naš trud in idejo. DDK je izjemen dosežek našega kluba s katerim povezujemo ljudi, pokažemo da je košarka nosilka pozitivne energije in da tako na vse vpletene tudi vpliva. Zato smo ponosni, da smo nadgradili naš DDK in da so se nam letos pridružili tudi drugi športniki oziroma športna društva. Skupaj smo pripravili izjemen dan na Livadi. Srečno, športno leto 2019 vsem in se vidimo prihodnje leto."