rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport NM/Koper

FOTO: Nov uspeh novomeških telovadk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.05.2016 11:46

V Kopru je bilo minulo nedeljo tekmovanje stopenjskega sistema v ženski športni gimnastiki. Tekmovanja so se tudi tokrat udeležile članice Gimnastičnega društva Novo mesto, ki so vnovič dokazale, da se lahko enakovredno kosajo z ostalo konkurenco. Spet je bila najboljša Vita Prijanovič, ki je v 2. stopnji do 8 let zmagala. Njen uspeh je s tretjim mestom v isti kategoriji dopolnila Neja Rifelj. Ekipno so deklice osvojile še 2 srebrni in eno bronasto medaljo.

V 1. stopnji do 8 let je tokrat prvič tekmovala Meta Kapš in skupaj s Terezijo Horvat dokazala, da so naše najmlajše tekmovalke s trenerko Dašo na pravi poti.

V 2. stopnji do 9 let so poleg Vite Prijanovič (1. mesto), Neje Rifelj (3. mesto) in Darje Preskar (5. mesto) tekmovale še Lara, Nika, Brina, Lana In Gaja ter pripomogle k ekipnemu uspehu. Ekipno so bile deklice 2. stopnje druge (ekipa GD Novo mesto 1). Za njihov uspeh je v veliki meri zaslužen njihov trener Igor.
V 2. stopnji nad 9 let se je najvišje uvrstila Katarina Sadek, ki je osvojila 7. mesto.

V 3. stopnji do 10 let se je najbolje odrezala Lucija Strmole, ki je osvojila 6. mesto, tik za njo se je uvrstila Marija Preskar (7. mesto). V tej stopnji so tekmovale še Lina, Gaja in Angelika.
V 3. stopnji nad 10 let so nastopile 4 deklice (Ajla, Ajda, Ula in Luna).

V 4. stopnji se je tik pod vrh uvrstila Živa Kregulj (4. mesto), ki iz tekme v tekmo dokazuje, da se trdo delo s trenerko Matejo izplača in da je v igri za medalje. V ekipi, ki je tekmovala v tej kategoriji so bile še Klara, Alina, Živa E. in Olina. Ekipno so deklice osvojile 3. mesto.

V 5. stopnji je tekmovalo 6 deklic. Najvišje se je zavihtela Lana Oberč, ki je osvojila 5. mesto, njej uspeh pa je z šestim mestom dopolnila še Neva Kovač. Lisa, Tisa, Mojca in Pia, ki so prav tako tekmovale v tej kategoriji, so pripomogle k ekipnemu drugemu mestu.

Klara Udovč, ki tekmuje v 6. stopnji, je osvojila 12. mesto.

Deklice so pred Pokalom Slovenije, ki bo 22. maja v Ljubljani, pokazale dobro pripravljenost, saj iz tekme v tekmo napredujejo. Z lepo izvedenimi vajami in nekaj sreče nam bodo naslednji teden zagotovo pripravile veliko lepih trenutkov in užitkov pri gledanju vrhunske gimnastike.