Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

FOTO: Vorkapić v polfinalu

Piše: SZTB

Čas objave:
24.07.2018 10:37

V priljubljenem tajskem letovišču Pattaya poteka univerzitetno svetovno prvenstvo v tajskem boksu, kjer se merijo najboljši študenti iz 39 držav. Slovenijo zastopata Sašo Vorkapić, v kategoriji do 67 kilogramov ter Tina Sinjur v kategoriji nad 68 kilogramov.

Sašo Vorkapić je uvodni dan prvenstva dobro prestal prvi izziv proti favoriziranemu Kazakstancu Azamatu Sizdikabajevu. Oba sta dvoboj odprla izjemno eksplozivno, vendar je bil Vorkapić v prvi rundi bolj natančen. V drugi rundi je njegova prednost v hitrosti in občutku za distanco žačela vse bolj prihajati do izraza in Slovenec je z nizkimi nožnimi udarci uspel razbiti ritem Kazakstanca. Pred zadnjo rundo je bilo Sizdikabajevu jasno, da mora iti na vse ali nič. Toda njegov uvodni pritisk ni obrodil sadov in Vorkapić je v zadnji polovici runde povsem razorožil Kazakstanca, ki ga je ob koncu rešil gong za konec dvoboja. Sašo Vorkapić je pridobil naklonjenost sodnikov v vseh treh rundah in slavil z rezultatom 30:27.

saso zmaga.png

S to zmago se je uvrstil v polfinale svetovnega prvenstva za študente in si zagotovil najmanj bronasto medaljo. Načrte o finalu mu bo poskušal prekrižati Kirgizistanec Bekzan Matisaev, ki je premagal Madžara Ištvana Kurdyja. V drugem polfinalu se bosta udarila Rus Vladimir Kuzmin in Tajec Sungsaguan Kittisak.

Danes bo v sklepnem dvoboju drugega dne prvenstva nastopila Tina Sinjur. Njena nasprotnica je Rusinja Ekaterina Bezhan. Razpoloženje v ekipi je zelo dobro, zato tudi v tem dvoboju majhna slovenska ekipa pričakuje zmago.