kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeščana dvignila češko prestolnico na noge

Piše: Scorpion gym

Čas objave:
17.12.2019 12:52

Na obrobju češke prestolnice, se je v soboto odvil mednarodni borilni spektakel: “Večer bojovníků Thajského boxu”. Na katerem sta na poseben poziv predsednika češke zveze tajskega boksa Petra Otticha, nastopila slovenska borca Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić. Mladi Novomeščan, ki kot svoj največji uspeh beleži tretje mesto na svetovnem univerzitetnem prvenstvu 2018, se je spopadel z domačim borcem Filipom Gorolom .

SA+áO - ¦îE+áKA 14.12.2019 -zmaga.jpg
Sašo Vorkapić
Foto: SCORPION GYM in Bartakova Lenka

Ta se je slovenskemu borcu želel maščevati za poraz, ki ga je utrpel na lanskem turnirju v Sloveniji, po amaterskih oz. olimpijskih pravilih. Oba naša slovenska predstavnika, sta nastopila v glavnih profesionalnih dvobojih večera.

Sašo Vorkapić se je boril 3x3 minute v kategoriji do 68,5kg, po muaythai pravilih, nasproti mu je stal mlad a izkušen domačin Filip Gorol. Borca sta v obračun vstopila brezkompromisno, v prvi rundi pa je bil natančnejši Vorkapić, ki je sprožil nekaj dobrih napadov, tako z rokami kot z nogami, stabilnejši pa je bil tudi v klinču, saj je nasprotnika z nekaj uspešnimi meti ustavljal v napadih. V drugi rundi pa se je plošča obrnila. Čeh, ki si ni želel dopustiti ponovitve lanskega scenarija, je krenil v ofenzivo in Slovenca večkrat stisnil ob vrvi ter tudi zadal nekaj uspešnih udarcev. Nov preobrat pa je sledil v sklepnem delu dvoboja, ko je 25-letni Novomeščan znova prevzel pobudo z ročnimi serijami ter Gorola pripeljal do roba nokavta. Sodniki so bili po koncu obračuna soglasni in zmago dodelili Sašu Vorkapiću. Češki mediji so zapisali: »Dvoboj je dvignil občinstvo na noge. Komolec za komolcem, kik za kikom, nič predaha kot po tekočem traku, oba si želita zmage, a zmagovalec je na koncu le eden Sašo Vorkapić, ki pripada tretji generaciji velikih borcev družine iz katere izhaja!«
Na prireditvi je nastopila tudi Bojana Šebenik, ki pa je morala priznati premoč domačinki Martini Kuchařovi. Pomerili sta se v dvoboju 3x2 minuti v kategoriji do 69kg. Bojane se je borila kot “levinja” od prve do zadnje runde. Na samem začetku dvoboja, ji je komolec Kuchařove, povzročil vreznino na čelu, ki so ji jo po dvoboju zdravniki kirurško oskrbeli.

Michael Kr¦Źmar 14.12.2019.jpg
Češka 2019
Foto: SCORPION GYM in Bartakova Lenka

Sodniško so res vse tri runde pripadle domači borki, a trener naše Bojane je več kot zadovoljen: “Ponosen sem kako je Bojana predstavila Scorpion gym na Češkem, navkljub poškodbi je poskušala ustaviti nasprotnico in zbrano poslušala vsa navodila. Borila se je od prve do zadnje minute dvoboja.” Zmaga je zasluženo pripadla domačinki.

¦îE+áKA 14.12.2019  2.jpg
Češka december 2019
Foto: SCORPION GYM in Bartakova Lenka

Češka ima tradicijo časti in spoštovanja borcev, kar je bilo videti na samem dogodku. Dvorana je bila zapolnjena do zadnjega kotička, naša borca so nagradili z glasnim aplavzom in stoječimi ovacijami. Pristopil in čestital jima je medno prepoznaven borec, domačin Michael KRČMÁŘ, ki se je boril in tudi zmagal v glavnem dvoboju večera.

Znan ruski borec Federer pravi: " Kdor se bori lahko izgubi, kdor se preda je že izgubil "

SA+áO VS Gorol.jpg
Sašo VS Gorol
Foto: SCORPION GYM in Bartakova Lenka