Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Šport Izola

FOTO: Novomeščani Izoli doma odščipnili točki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.12.2015 08:36

Krka je bila še drugič v letošnji tekmovalni sezoni boljša od ekipe Istrabenz Plini Izola. Potem ko je v prvem krogu 1. NLB Leasing ligi v domači dvorani Marof zmagala z desetimi goli razlike (31:21), je tudi v soboto na gostovanju v Izoli visoko zmagala (28:21).

Toda tekma je bila večji del izenačena. Prvi polčas, v katerem so imeli varovanci trenerja Mirka Skoka večji del prednost gola ali dveh, se je po tridesetih minutah končal brez zmagovalca (11:11).

V 49. minuti je bilo 18:19 za Novomeščane, končnica tekme pa je minila v absolutni prevladi Krke. Farmacevtiso v prelomnih trenutkih dvoboja zaigrali zelo preudarno, si štiri minute pred koncem priigrali neulovljivo prednost osmih golov (27:19) in tekmo odločili sebi v prid.

V dolenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Jernej Papež z osmimi, v primorski pa Andraž Velkavrh s petimi goli.

Novomeška zasedba bo v prihodnjem krogu v sredo, 16. decembra, gostila Dobovo, Izolani pa bo v soboto, 19. decembra, gostovali v Sevnici.

Peter Božič, RD Izola: " Tekma z naše strani niti ni bila slaba, je pa škoda, da nam je Krka v petih minutah naredila pet golov razlike. Sicer pa, kot sem že povedal, je bila dobra tekma, mi moramo biti zadovoljni in v bodoče zadržati koncentracijo skozi celotno srečanje".

Mirko Skoko, trener Krke: " Izola je zelo dobra ekipa. Stik z nami so držali vse do petdesete minute, v zadnjih desetih minutah pa smo naredili serijo osem- ena, kar je bilo dovolj za zmago. Je bilo pa to gostovanje na nek način težko, po drugi strani pa smo vsi mnenja, da v Izolo vedno radi pridemo že zavoljo odlične atmosfere v dvorani. Točki nam seveda ogromno pomenita. Sem pa mnenja, da bo še marsikateri ekipi iz zgornjega dela lestvice v Izoli težko".

Istrabenz Plini Izola:Gregorič, Logar, Jurić 1, Čolić, Božič 4, Zorić-Stepančič 3, Selišnik 2, Žgavec 1, Čosić 4, Kecman, Redžić, Vuković, Gomezelj, Velkavrh 5, Konig 1, Madžarevič.

Krka: Baznik (8 obr.), Jeraj(8 obr.) L. Rašo 4, Jurečič 4, Lavrič 3, Didović 3, Pršina, Irman 1, Jakše 2, Udovč, Kovačič 2, D. Rašo, Furdi, Papež 8 (1), Orlič, Klobčar 1.

Sedemmetrovke:Istrabenz Plini Izola 2 (0), Krka 2 (1).
Izključitve:Istrabenz Plini Izola 6 minut, Krka 6 minut.