Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški odbojkarji klonili na prvi tekmi četrtfinala

Piše: MOK Krka, S.V.

Čas objave:
21.11.2019 07:04

V prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja, sta se včeraj v Novem mestu udarila Krka in Maribor. V drugem napetem obračunu med omenjenima ekipama v letošnjem letu, je na koncu zmaga vnovič pripadla gostom, tokrat z izidom 1:3 (22:25, 25:21, 24:26, 24:26).

 Štajerci so tako naredili prvi korak k napredovanju v polfinale pokala, a to bodo morali še potrditi prihodnjo sredo, ko bo v Mariboru na sporedu povratna tekma.

mok-krka, novomeški-odbojkarji
Novomeški odbojkarji
Foto: MOK Krka

Tekmo so bolje odprli gosti in hitro pokazali razlog neporaženosti v državnem prvenstvu in dobrih rezultatov v mednarodnem tekmovanju MEVZA. Z odlično igro v obrambi so hitro prevzeli vajeti in pobegnili na zajetnih 7 točk prednosti. V začetku tekme domačim nikakor ni stekla organizacija napada. V drugem delu niza so podaje vendarle našle napadalce in Krkaši so se uspeli približati na 22:24. Gostujoči trener Sebastijan Škorc je posegel po polminutnem odmoru in s tem prekinil nalet Krke, Donik pa je uspešno zaključil za zmago v prvem nizu.

Že ob koncu prvega niza je v igro pri domačih namesto mladega Travnika vstopil Kumer, ki je nato tudi nadaljeval v drugem nizu in Krkašem prinesel nekaj dodatne moči v napadu. Po vodstvu Krke z 18:16 so Štajerci odgovorili s tremi zaporednimi točkami in najavili novo napeto končnico. Sledilo je nekaj točk ob katerih so se razvnele strasti tako na eni kot na drugi strani. Domači so ohranili treznejšo glavo in v ključnih momentih storili manj lastnih napak ter se zasluženo veselili zmage in izenačenja v dobljenih nizih.

mok-krka, novomeški-odbojkarji
Novomeški odbojkarji klonili na prvi tekmi četrtfinala
Foto: MOK Krka,Simon Vesel

V tretjem nizu nizu je pri gostih nerazpoloženega Možiča zamenjal Herman, a osrednjo vlogo je imel Donik. V napadu je bil praktično nezaustavljiv. Mariborčani so vse do zadnjih trenutkov suvereno peljali niz v svojo korist, zataknilo pa se je pri 19:24. Po uspešnem napadu domačih je domači trener Tomislav Mišin na servis poslal Davida Renka. Ta je poskrbel za nekaj dobrih servisov, domači pa so z dobro igro v bloku so uspeli ubraniti kar pet zaključnih žog. Za izenačenje na 24. točki je Hafner z blokom ujel napad Donika. V naslednji akciji je Bogožalec gostom priigral šesto zaključno žogo. Zadnjo točko so gostom podarili kar novomeški odbojkarji sami, saj so se pri bloku ujeli v mrežo.

mok-krka, novomeški-odbojkarji
Novomeški odbojkarji klonili na prvi tekmi četrtfinala
Foto: MOK Krka

Krkaši so nalet s konca tretjega niza prenesli tudi v četrtega in hitro povedli s 6:2. Štajerci so dobro reagirali in v naslednjih minutah izničili prednost. Nobena izmed ekip si nato ni uspela priigrati občutnejše prednosti in sledila je nova napeta končnica. Drobnič je z asom poravnal na 21, nato pa sta se ekipi dajali točko po točko. Kumer je domačim priigral prvo zaključno žogo. Na drugi strani je s penalom vrnil Mulec. Sledil je še uspešen napad Hermana, v zadnji akciji srečanja pa je napad domačih končal v mreži.

mok-krka, novomeški-odbojkarji
Novomeški odbojkarji klonili na prvi tekmi četrtfinala
Foto: MOK Krka

To je bila prva v nizu treh zaporednih tekem med moštvoma Krke in Maribora. Že v petek se bosta ekipi znova pomerili v Mariboru, šlo bo za tekmo 9. kroga državnega prvenstva, povratna tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja pa bo prihodnjo sredo, prav tako v Mariboru.