mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški šahisti na tekmovanjih po Evropi

Piše: R.R.

Čas objave:
09.08.2018 06:52

Igralci Šahovskega društva KRKA Novo mesto so v zadnjih tednih nastopili na številnih mednarodnih tekmovanjih po Evropi.

šahisti.png

Sredi julija je Vid Dobrovoljc nastopil na Evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu v Nemčiji. Vid je igral na prvi plošči in se spopadal z najboljšimi igralci nasprotnikov, zato so imeli njegovi soigralci (tudi David Stevanič iz Kočevja) nekaj lažje delo na nižjih deskah. Skupno so slovenski mladinci dosegli šesto mesto, kar je njihova najboljša dosedanja uvrstitev na ekipnih EP. Le nekaj dni kasneje je Vid Dobrovoljc odpotoval v Romunijo na Evropsko posamično prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu. Skupaj so mladi slovenski šahisti in šahistke na tem tekmovanju osvojili kar osem medalj, Vid pa tokrat ni bil tako uspešen. V pospešenem šahu je med mladinci do 18 let osvojil 9. mesto (skupaj je nastopilo 21 šahistov), v hitropoteznem šahu pa je bil 23. (52 igralcev). Sredi avgusta Vid odhaja še v Estonijo, kjer ga čaka Evropsko posamično prvenstvo v standardnem šahu.

Dva novomeška šahista sta istočasno nastopala na turnirjih v standardnem šahu. Marjan Kastelic je igral na mednarodnem šahovskem turnirju Šolta open 2018, kjer je osvojil 27. mesto (114 šahistov), Urban Zupančič pa na podobnem tekmovanju Portorož open 2018, kjer je dosegel 37. mesto (75 šahistov).