pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Šport Brdo

FOTO: NZS v novih prostorih na Brdu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2015 09:35

V okviru parka Brdo že nastaja nov dom slovenskega nogometa. Gradnja nacionalnega nogometnega centra Brdo in upravne stavbe NZS se je začela na lokaciji v začetku novembra lani. Po mnenju arhitektov Krušič gre za izjemno funkcionalen kompleks, ki je lepo umeščen v naravno okolje parka Brdo pri Kranju.

Nacionalni nogometni center ne bo namenjen samo nacionalnim reprezentancam, temveč bo svoje storitve nudil tudi drugim športnim ekipam in športnikom.

Nogometna zveza Slovenije je več kot 90 odstotkov sredstev, potrebnih za izgradnjo, pridobila s strani FIFE in UEFE. Predsednik NZS Aleksander Čeferin je povedal: "Takšne investicije so v Sloveniji relativno redke. Kljub podpori vseh vlad, v času katerih so pridobivali dovoljenja za investicijo, država v sam center ne investira."

Na Brdu pri Kranju sta tako zrasla dva nova kompleksa. Upravna stavba Nogometne zveze Slovenije, ki deluje že od 5.novembra in športni kompleks s tremi nogometnimi igrišči iz naravne trave, vključno s tribuno za 500 gledalcev, ki je v zaključni fazi.

Slovenski nogomet ja tako dobil nov dom z imenom Nacionalni nogometni center Brdo pri Kranju, nova pridobitev pa bo NZS omogočala še učinkovitejše delo in skrb za razvoj slovenskega nogometa, medtem ko je ima športni kompleks ogromen pomen za kvalitetno in kontinuirano delo tako za vse reprezentančne selekcije in ostale deležnike slovenskega nogometa.