kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

FOTO: Ob zlatu, Slovenkam še srebro in bron

Piše: J.P.

Čas objave:
08.10.2019 09:30

Slovenska ekipa mladink je na pravkar končanem pomembnem mednarodnem namiznoteniški turnirju za kadete in mladince na Otočcu, osvojila tri medalje: ekipno zlato, Katarina Stražar pa se je okitila še s srebrom in bronom, ki ga je v dvojicah osvojila z Leo Pulin.

»Ne samo pet napornih dni, pač pa kar cel mesec priprav je za nami, da smo po oceni številnih udeležencev z NTZ Slovenije znova brezhibno h koncu pripeljali letošnji že drugi mednarodni namiznoteniški turnir, tokrat za kadete in mladince. Izpeljali smo ga z res maloštevilno, a dobro usklajeno ekipo,« je takoj po podelitvi zadnjega kompleta medalj zadovoljno poudaril Tomaž Kralj, predsednik NTK Krka Novo mesto in direktor zahtevnega turnirja. 

Kdor je te dni spremljal dogodek na Otočcu, se je lahko prepričal, da po vseh državah z najmlajšimi dobro delajo. Udeleženci so predstavili za ti kategoriji zelo dopadljivo igro, v kateri je uživalo veliko gledalcev. V NTK Krka so seveda z največjim zanimanjem spremljali igre Slovenk in Slovencev, zlasti dveh krkašic, Kim Kastelic in Tine Cafuta.

Prva slovenska ekipa mladink v postavi Katarina Stražar, Lea Paulin in Lara Opeka se je na veliko zadovoljstvo vodstva turnirja zavihtela na prvo mesto, ekipno zlato medaljo pa je Stražarjeva dvakrat nadgradila: enkrat s srebrom med posameznicami in z bronom v igri dvojic s Pavlinovo. Na vprašanje, kako ocenjuje izvedbo direktor turnirja, je Kralj odgovoril: »Morda narobe zastavljeno vprašanje, saj sem kot direktor tekmovanja okoli sebe zbral ljudi, za katere sem vedel, da bomo znova uspeli. Kako mi, ki smo skrbeli za vse skupaj, ocenjujemo izvedbo! S ponosom lahko rečem, da smo zadovoljni. Ob tem moram poudariti, da brez tradicionalnih dobrih sponzorjev turnirja in številnih gostov iz vseh petih kontinentov na Otočcu ne bi bilo. Velika HVALA, sponzorji, hvala pa tudi marljivim sodelavcem, ki so te dni na Otočcu preživeli od 12 do 16 ur. Besedo hvala pa bi rad rekel tudi tistim staršem, in ni jih bilo malo, ki so s svojimi naraščajniki bodrili igralke in igralce.«

Na sobotnem finalu je medalje podeljevalnekdanji predsednik NTZ Slovenije mag. Janez Pezelj, ekipam pa je medalje podeljeval prav tako nekdanji predsednik NTZ Slovenije mag. Marjan Hribar. Oba sta tudi člana NTK Krka.

Že kmalu pa se obeta nov namiznoteniški spektakel, 18. mednarodno odprto prvenstvo Slovenije, ki bo v organizaciji NTK Krka in NTZ S potekalo v otoški športni dvorani od 22. do 26. aprila 2020, in za katerega je že zdaj veliko zanimanja.