Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Šport Poljska

FOTO: Odbojkarji zvečer proti Makedoniji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.08.2015 13:18

Slovenske odbojkarje drevi ob 20. uri v Walbrzychu čaka finalni obračun evropske lige proti Makedoniji, ki bo eni od ekip prinesel uvrstitev v elitno svetovno ligo.

V slovenskem taboru ne skrivajo, da so na Poljsko prišli po zmago in se ne otepajo vloge favoritov, ki so jim jo pripisali odbojkarski poznavalci, a se hkrati zavedajo, da si zmage želijo tudi Makedonci.

Naši odbojkarji so v včerajšnjem polfinalu, s 3:0, premagali reprezentanco Poljske, Makedonci pa so, prav tako s 3:0, odpravili favorizirane Estonce. V medsebojnih obračunih med Slovenijo in Makedonijo imajo precej boljši izkupiček naši fantje, ki so na devetih tekmah zmagali osemkrat. Štirikrat so bili boljši prav v lanski sezoni, ko so slavili na kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo, eno zmago pa so dosegli v evropski ligi. Prav na zadnjem medsebojnem srečanju obeh izbranih vrst pa so bili uspešnejši Makedonci, ki so v Mariboru zmagali na tekmi evropske lige, a ta tekma ni več odločala o končnem vrstnem redu v skupini.
V našem taboru se kljub rezultatom, ki govorijo v prid Sloveniji, zavedajo kakovosti Makedoncev.

»Makedonci so na zaključni turnir prišli z zadnjim vlakom. Za sabo so imeli težko pot, a so včeraj vseeno prikazali lepo igro, delovali so kot ekipa in igrali s srcem, kar je na takih turnirjih še posebej pomembno. Danes bomo morali dobro servirati, da jih odmaknemo od mreže in zaustavimo oba njihova korektorja, Simovskega in Gjorgieva, ki trenutno sicer igra na mestu sprejemalca. Če nam bo to uspelo, bomo opravili že veliko dela, saj bomo lahko sestavili dober blok in jim precej otežili delo v napadu,« je dejal Jan Pokeršnik.

Čeprav podrobnejša analiza, ki jo je priprav strokovni štab, na čelu s selektorjem Andreo Gianijem, igralce še čaka, je besede Pokeršnika potrdil tudi Jan Klobučar: »Zelo pomembno bo, da Makedonce zaustavimo z blokom, predvsem njihova udarna napadalca, ki sta njihovo glavno orožje. Od začetka tekme moramo na njihove sprejemalce vršiti pritisk s servisom in jih oddaljiti od mreže. Tako nam bo precej lažje. Včeraj sem sicer navijal za Makedonijo, saj so mi Makedonci bolj pri srcu. Videlo se je, da jih je gnala velika želja in da so sem prišli pokazat, kaj znajo. Želijo si še enega presenečenja, a se mi na to ne smemo ozirati. Enako kot tudi ne na njihov način komunikacije v igrišču, saj so zelo živahni in evforični. Ostati moramo mirni in jim vsiliti naš način igre.«

Zmagovalec finalne tekme, ki se bo v Walbrzychu na Poljskem začela ob 20. uri, si bo priigral pravico do nastopanja v elitni svetovni ligi. Tekma za tretje mesto med Estonijo in Poljsko se bo začela ob 17. uri.
Reprezentanca Slovenije: Alen Pajenk, Alen Šket, Mitja Gasparini, Dejan Vinčić, Jan Kozamernik, Jan Klobučar, Jani Kovačič, Jan Pokeršnik, Gregor Ropret, Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Uroš Pavlović.
Reprezentanca Makedonije: Darko Angelovski, Gjorgi Gjorgiev , Gjoko Josifov, Nikola Gjorgiev, Vlado Milev, Filip Despotovski, Aleksandar Ljaftov, Jovica Simovski, Filip Madjunkov, Vuk Karanovikj, Zoran Gjorgjevski, Vase Mihailov.