zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Šport Holtn

FOTO: Odličen nastop Skaze v Holtnu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.07.2016 14:18

Včeraj so naši mladi triatlonski upi nastopili kot del ETU teama na ETU kampu v Holtnu na Nizozemskem (pri dekletih Skaza, Koradej in Uršič, pri fantih pa Klenovšek, Bojanc, Kaplan), nastopili pa so tudi na Evropskem festivalu v madžarskem Tiszy-u (pri fantih Bartol, Škrjanc, Obreza, pri dekletih pa Vrtačič in Bernot). Na žalost je zaradi vročine naš mladi adut Planko nastop v nizozemskem Holtnu moral odpovedati.

V nizozemskem Holtnu je ponovno zablestela Eva Skaza, saj jena evropskem pokalu v elitni konkurenci v sprint triatlonu (750 m plavanja, 20 km kolesa in 5 km teka) s časom 1 ure, 3 minute in 51 sekund osvojila zelo dobro 12. mesto (zmagala je Ukrajinka YuliyaYelistratova s časom 1 ure, 1 minute in 48 sekund).

Solidno sta nastopili tudi ostali dve dekleti – Jana Koradej je s časom 1 ure, 9 minut in 39 sekund osvojila 34. mesto, Kristina Uršič pa s časom 1 ure, 14 minut in 1 sekunde 39 mesto.

V moški konkurenci se je v elitni konkurenci najbolje odrezal Jaka Kaplan, ki je zaradi gneče in »pretepa« v vodi zaostal za boljšo skupino v kolesu, česar niti na teku ni uspel nadoknaditi.

Tako je s časom 1 ure in 11 sekund pristal na 51. mestu (zmagal je Francoz Rafael Montoya s časom 55 minut in 45 sekund). V vodi sta zaostala tudi preostala dva Slovenca, Klemen Bojanc in Urh Klenovšek, zato sta bila na kolesu in teku praktično vseskozi sama, z istim časom (1 ura, dve minute in 33 sekund) pa sta zasedla 57. oziroma 58. mesto.

Brez finalnega nastopa pa so na Evropskem festival v madžarskem Tiszy-u ostali najmlajši slovenski triatlonski upi, tekma v triatlonu pa je imela naslednje razdalje: 500 m plavanja, 12 km kolesa in 3,6 km teka.Tjaša Vrtačič je po dobrem plavanju v svoji polfinalni skupini nato v krožišču padla na kolesu. Urška Bernot je v polfinalni skupini tekmovala po svojih zmožnostih in je s časom 47 minut in 49 sekund prehitela tri tekmovalke in končala na 22 mestu.

Pri fantih je kljub temu, da je slabše plaval, najboljši čas s 39 minut in 47 sekund dosegel Danijel Bartol, ki je bil v svoji polfinalni skupini na 17 mestu. Domen Obreza je kljub slabšemu teku v svoji skupini s časom 40 minut in 16 sekundosvojil 15 mesto, Jan Škerjanc pa je po solidnem plavalnem in odličnem kolesarskim delom povsem popustil na teku in s časom 40 minut in 12 sekund v svoji polfinalni skupini osvojil 18. mesto.