Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

FOTO: Odprli brežiški balon

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2012 20:38

Danes je brežiški balon (pokrita športna dvorana) pri Osnovni šoli Brežice uradno odprl svoja vrata. Obiskovalci in predstavniki medijev so si ogledali treninge mladih atletov, zbrane je pozdravil tudi župan občine Brežice Ivan Molan in skupaj s predsednikom Atletskega kluba Brežice Vladimirjem Kevom sta simbolično predala dvorano namenu z metom krogle.

Brežiški atleti bodo od letošnje jeseni trenirali v optimalnih razmerah, saj je preureditev dvorane v vrednosti 31.000 evrov omogočila treninge teka, skoka v daljino, skoka v višino, skoka s palico, meta krogle in treninga za moč (atleti bodo v objekt prestavili tudi svojo utežarno) tudi takrat, kadar vreme ne omogoča treningov na prostem. Za pomembno pridobitev kakovostnega prostora je brežiškim športnikom čestital tudi predstavnik Atletske zveze Slovenije, župan Ivan Molan pa je zaželel atletom polno dvorano mladih športnikov in nadaljnje uspehe.

Dvorano so napolnili člani kluba različnih generacij – od atletskega vrtca do atletov svetovnega kova kot sta olimpijca Primož Kozmus in Jure Rovan ter mladinska svetovna prvakinja Barbara Špiler. Uradne predaje v namen se je udeležil tudi predstavnik Atletske zveze Slovenije, direktor Zavoda za šport Brežice Ciril Kolešnik, predstavniki Občine Brežice, svetniki Občinskega sveta Občine Brežice in številni drugi.


Občina Brežice je letos zagotovila sredstva v višini 31.000 evrov za preureditev balona za potrebe atletike, bo pa letno potrebno namenjati še dodatna sredstva za vzdrževanje prostorov, je dejal župan Ivan Molan. Opravljena so bila naslednja dela: jama za skok v daljino z ureditvijo zaletne steze iz polytana in odrivno desko, jama za odriv skoka s palico z ureditvijo zaletne steza iz polytana, ureditev zaletnega področja za skok v višino iz polytana, ureditev treh tekaških stez iz polytana, premični krog za izvedbo meta krogle z zaščitno mrežo in ureditev zaščite stene na koncu tekališča. Z dvorano bo upravljal Zavod za šport Brežice, dvorana pa je na voljo za uporabo vsem, ki si želijo atletske vadbe.