Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Šentvid

FOTO: Priplesali tri zmage, eno drugo in tri tretja mesta

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.03.2013 10:59

V soboto se je v Šentvidu odvijal četrti državni kvalifikacijski plesni turnir v Modernih tekmovalnih plesih v novi sezoni, ki so se udeležili tudi plesalci plesnega kluba Lukec.

Med pionirji je nastopala Eva Krošelj, ki je dosegla 9. mesto, med mladinci pa je Mark Gerjevič dosegel 3. mesto. Med mladinskimi pari sta tekmovala Mark Gerjevič in Jasna Preskar 10. mesto. Patricija Štrbuncl-Jalovec se je med članicami uvrstila v polfinale in na koncu osvojila 11. mesto. Cizelj Kaja je pristal na 21. mestu, 24. mesto pa je osvojila Špela Švab. Štiri mesta za njo na 28. mesto se je uvrstila Tjaša Rupar ter mesto za njo torej na 29. mesto še Nina Planinc. Tudi mala hip hop plesna skupina se je dobro kosala z ostalimi in na kocu dosegla 6. mesto.

V nedeljo pa so se v Šentvidu pomerili še step plesalci. Tekmovanja se je udeležilo tudi devet članov in članic Plesnega kluba Lukec. Vsi naši tekmovalci so ponovno uspeli opraviti odlične nastope in zato dosegli lepe rezultate.

Med pionirji step solo je prvič nastopala in tudi zmagal Tomy Gaberšček-Škoda. V kategoriji mladinke step solo so imeli dve predstavnici, ki sta se uvrstili na 3. mesto Sara Jurkas Omerzo in na 5. mesto Dana De Costa. Tudi v kategoriji članice step solo so se predstavnice kluba  zelo dobro opravile in na koncu dosegle naslednje rezultate: Teja Volčanjk je dosegla 3. mesto, Brina Lukež 5. mesto in Špela Murenc 7. mesto. Tudi v solo step člani so imeli dva predstavnika, ki sta osvojila 1. mesto Luka Vodlan in 2. mesto Amadej Jankovič. Na koncu pa sta še Sebastijan in Luka osvojila 1. mesto med članskimi step pari.

V nedeljo pa je bilo tudi državno prvenstvo v latinsko ameriških plesih, ki se je odvijalo v Domžalah. Prvenstva sta se udeležila mlajše mladinca Gašper Vidmar in Gaja Koprivec ter dosegla 9. mesto.