Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

FOTO: Prvi poraz Trotov v sezoni

Piše: KK Troti

Čas objave:
04.11.2019 10:00

Troti so sobotno gostovanje v kultni Hali Tivoli zaključili s prvim porazom v sezoni. Novomeščani so Iliriji, ki je še v pretekli sezoni igrala med prvoligaško druščino, nudili dober odpor, na koncu pa jim je zmanjkalo moči in sreče za peto zmago. Tekma se je končala z izidom 87:76. Kljub porazu so Troti s tekmo več skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Strelci za Trote: Savić 22 (8 skokov), Prus 19, Mežan 10 (6 skokov), Gorenc 9, Ristić 6, Šteblaj 4, Vidrih in Verbič po 3, Mervar.

kk-troti, troti
Ilirija je porazila Trote
Foto: KK Troti

Dolenjci, ki so obračun v prestolnici odigrali brez kapetana Bojana Krivca, so si hitro pridelali višji zaostanek. Na začetku druge četrtine je bilo že -20, nato pa je sledil odličen niz Trotov. Na polčas so odšli s sedmimi točkami zaostanka. Po trojki najboljšega strelca Savića so Troti na začetku zadnjih desetih minut povedli za dve. Domači so strnili vrste, ponovno povedli in tekmo preobrnili v svojo korist. Zmagovalca je odločil predvsem odličen met domačih za tri točke (14:27).

Rok Savić je bil na parketu celo tekmo in dosegel 22 točk ter ujel osem odbitih žog. 19 točk je dodal Jure Prus, dvomesten je bil še Martin Mežan z desetimi. Tekmo je zaradi poškodbe predčasno zaključil Rok Vidrih, kateremu klubski kolegi želijo hitro in uspešno okrevanje.

Trote v soboto, 9. novembra, čaka gostovanje pri kranjskem Triglavu, ki v tej sezoni še ni izgubil. Naslednja domača tekma pa bo na sporedu 16. novembra, ko bo na Livadi gostovalo moštvo Celja.

Rok Savić, KK Troti: "V Tivoli smo prišli po zmago. Po malo slabši prvi četrtini smo nato lovili priključek. Do zadnje četrtine smo Ilirijo ujeli a nam je za popoln preobrat zmanjkalo malo moči in športne sreče. Zdaj smo že usmerjeni v naslednjo tekmo ko gostujemo v Kranju pri Triglavu. Izpostavil bi še naše navijače, ki so se zbrali v lepem številu in se jim obenem zahvalil za številno podporo s tribun."