Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Šport Ribnica

FOTO: Ribničanke domov ponovno prinesle pokale

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2016 13:58

Minuli vikend je v Crawleyu v Veliki Britaniji, potekalo že 20. evropsko prvenstvo mažoret in twirl tehnike zveze NBTA EU. Letos so se Ribničanke kvalificirale na evropsko prvenstvo, s kar 8 koreografijami v različnih težavnostnih kategorijah.

30 deklet je pod mentorstvom Jane Rus in Sabine Ivančič pridno treniralo vse leto. Pripravljene in željne novih izkušenj so v petek, 7. oktobra, skupaj s stalno podporo navijačev odpotovale v Anglijo.

Med 1.300 nastopajočimi iz enajstih evropskih držav (Češka, Anglija, Norveška, Italija, Bolgarija, Romunija, Belgija, Slovenija, Francija, Nizozemska in Hrvaška), so bile tudi članice Društva mažoret in plesalcev Ribnica. Tekmovale so v treh skupinskih točkah (2x senior in 1x junior) ter v petih posameznih (solo senior, junior in preteen ter dvakrat duet senior). Dekleta so Ribnici prinesla srebro in dva brona, pohvalijo pa se lahko še s 6., 7. in 10. mestom. »Več kot ponosna na moje punce. Trud je bil poplačan in verjamem, da smo dobile nov zagon in energijo, da v tej smeri tudi nadaljujemo,« jih je pohvalila predsednica Tina Jurkovič.

Uvrstitve Ribničank:
- Kategorija Duo Accessories Senior, Eva Gornik in Nika Gornik, mentor Jana Rus – 7. mesto.
- Kategorija Duo Accessories Senior, Maruša Košmrlj in Špela Šolaja,, mentor Jana Rus – 10. mesto.
- Kategorija Solo Accessories Senior, Anja Oblak, mentor Jana Rus – 3. mesto.
- Kategorija Parade corps Senior – točka Matrica, pod mentorstvom Jane Rus - 6. mesto.

- Kategorija Accessories corps Junior - točka Nočna mora pod mentorstvom Sabine Ivančič – 3. mesto.
- Kategorija Accessories corps Senior- točka People pod mentorstvom Jane Rus - 2. mesto.

Letošnje prvenstvo je bilo za mentorici gotovo eno najtežjih, saj sta celotno tekmovanje zaradi porodniškega dopusta spremljali doma. Ob uspehih nista mogli skrivati solz sreče in navdušenja. Kot pravita, je to le potrditev za trdo delo ter zagon za nadaljnje. Prav tako pa motivacija za treninge za vse članice društva, ki že zrejo novim tekmovanjem naproti. V zadnjih mesecih sta Jano in Sabino nadomestili Živa Rigler in Anja Oblak, ki sta mentorstvo ter mesto tekmovalke več kot uspešno usklajevali.

Petdnevno potovanje z uspešnim zaključkom nas je vse skupaj še bolj združilo in spoprijateljilo. Tako kot vsa leta do sedaj, niso samo tekmovale, predvsem so se zabavale in pridobivale nove izkušnje ter prijateljstva. Skupaj z navijači so v dvorani naredili pravo navijaško vzdušje, kjer jih je spremljala tradicionalna slovenska harmonika. Predstavili so našo malo, a lepo Slovenijo v najlepši luči.

"Ob tem bi se rade zahvalile Občini Velike Lašče, ki nas je v zadnjem mesecu odprtih rok sprejela in nam nudila v uporabo športno dvorano, kjer smo dodelale še zadnje detajle in tako Slovenijo ponovno ponesle v sam vrh Evrope. Hvala tudi vsem staršem za podporo in pomoč ter navijačem za dobro družbo in veselje, ki ga delijo z nami ves čas," je za Društvo mažoret in plesalcev Ribnica zapisala Živa Rigler.